Nevzat Son Anda Can Verdi

Bitexen Düzcespor geçtiğimiz Çarşamba günü hafta içi maçında 68 Aksaray karşısında ağır bir yenilgi almıştı. Bu kez iç sahada ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Hacettepe Spor maçında amaç taraftarın desteğini de alarak maçı kazanmak ve tekrar yukarılara tırmanmaktı.

Teknik Direktör Yavuz İncedal’ın 68 Aksaray maçından sonra bu maç sahaya çok farklı bir 11le çıkması bekleniyordu. Ancak 60 yaşındaki teknik adam sadece Mikail’in yerine Erdi’yi tercih etti ve kalan 10 oyuncuya dokunmadı. Yavuz Hocaya baktığımızda sezon başından geri takıma benimsetmek istediği bir oyun tarzı var. Genelde savunmadan pasla çıkmayı, topu ayağında sabırla tutarak paslaşmayı ve rakibin savunmasında açıklar yakalamayı amaçlayan bir oyun tarzı var. Genelde rakip ayırt etmeden bu anlayışını sahaya yansıtmaya çalışıyor.

Bu maçta da Bitexen Düzcespor maçın başından itibaren geride kapanan ve kontra atak kovalayan rakibine karşı topa sahip oldu ve rakip yarı alanda oyunu oynamaya çalıştı. Geçen maçta da yaşanan sıkıntıların yine yaşandığı ilk yarıda Düzcespor istediği pozisyonları çok fazla üretemedi. 18. Dkda Nevzat müsait durumda pozisyondan yararlanamadı birde 27.dkda Samet Nevzat’ın güzel pasını değerlendiremedi. Başkada akıllarda kalan bir pozisyon yaşanmadı. Ancak rakibine de en atak şansı tanımadı.

Bitexen Düzcespor ikinci yarıya da ilk yarıdaki anlayışıyla başladı. Savunma hattı orta sahaya kadar çıkarak rakibe önde baskı kurdu. Rakip Hacettepe’de, 68 Aksaray gibi topla hızlı çıkmakta zorlanınca Düzcespor rakip kalede ataklarını sıklaştırdı. 52. Dkda geçen hafta eleştirdiğimiz golcü oyuncu Murat Gürbüzerol çok güzel bir ön direk koşusu yaparak soldan gelen pasta yerden bir vuruşla golü buldu.

64.da ise yine Murat Gürbüzerol Erçin’in pasında gole yaklaştı ancak şık vuruşunda top direkten geri geldi.

70.dkda Hacettepe Spor maçtaki tek atağını gerçekleştirdi ve golü buldu. Düzcespor savunmasının arkasına kaçan Ahmet Arda Tuzcu skoru 1-1e getirdi.

Golden sonra Düzcespor’da biraz panik yaşandı. 3-0lık yenilgiden sonra Hacattepe gibi zayıf bir ekip karşısında içerde yaşanacak kayıp, takımın hedefleri için çok büyük bir darbe olacaktı. Bu panik maç boyunca oynanan pas oyununun terk edilmesine ve daha çok doldur boşalt tarzı bir oyuna dönülmesine neden oldu. Yavuz İncedal’da bu kez yaptığı iki değişiklik ile maçı kazanmayı bildi.

Maçın son anlarında rakip savunmadan seken topu önünde bulan Nevzat sert vuruşla golü buldu ve maçı takımına kazandırdı. Bu gol hem takım için çok önemli bir gol oldu çünkü beraberlik halinde takım zirveden uzaklaşacaktı, hemde Nevzat için çok önemliydi çünkü son maçlarda kaçırdığı gollerle çok eleştrilmiş ve moral olarak düşüşe geçmişti. Böylesine bir gol onun içinde büyük bir moral oldu.

Son bir cümlede taraftar için söylemek gerekiyor. Oldukça soğuk bir havada sağanak yağmur olmasına rağmen Düzcespor taraftarı takımını yalnız bırakmadı. Tribünler oldukça doluydu ve son saniyeye kadar desteği bırakmadılar. Son saniyede de olsa gelen galibiyet golü ve 3 puan sonrası yaşanan sevinç ve taraftar-oyuncu buluşmaları görülmeye değerdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.