Liderden Gövde Gösterisi

Geçtiğimiz hafta deplasmanda alınan 3-0lık galibiyet ve oynanan güzel futbol sonrası Düzcespor’un rakibine aman vermediğini maçın her anında rakibine üstünlük sağladığını ve bir an bile rakibine “acaba bu maçtan puan alır mıyım?” umudu vermediğini yazmıştık.

Bugün oynanan maçta rakip geçen haftaki Siirt İl Özel İdarespor’a göre çok daha güçlüydü. Sezon başı en çok maliyetli kadroyu onlar kurmuştu. Sezona bol Süper Lig geçmişi olan oyuncu alarak ve kadrosunu yıldızlarla doldurarak başlamış bir Iğdırspor vardı karşımızda. Son 5 maçlarını kaybetmemiş üst üste aldıkları galibiyetlerle ligin üst sıralarına tırmanmış ve formda bir rakip karşısında maçın zor geçeceğini düşünüyorduk.

Ancak Bitexen Düzcespor her fırsatta dile getirdiğimiz şekilde rakip kimmiş saha neresiymiş pek ayırt etmiyor. Oyun planı her rakibe karşı aynı ve sahada istediğini yapan rakibe oyununu kabul ettiren takım hep Düzcespor oluyor. Teknik Direktörümüz Yavuz İncedal artık ideal 11ini neredeyse buldu. Sakat cezalı olmazsa aynı kadroyu son haftalarda sahada görüyoruz.

Savunmada Recep-Onur ikilisi birbilerini çok iyi tamamlamaya başladılar. Özellikle Recep canla başla oynayan bir oyuncu. Hemen her pozisyonda topa müdahale eden rakip forvetlere nefes aldırmayan tekmeye kafa sokan bir oyuncu. Her geçen maçta güveni artıyor ve savunmada adeta bir duvar örüyor.

Geçen maçlarda gelen galibiyetlerde Bitexen Düzcespor’un kaliteli ayaklarının skoru ürettiğini ve galibiyetlerin geldiğini görürken son iki maçta artık galibiyetler bireysel yeteneklerle değil artık tamamen yerleşen ve gelişen oyun anlayışıyla geliyor.

Maça Bitexen Düzcespor yine defansını orta sahaya çıkartarak ve geriden ayağa paslarla atak yapmaya çalışarak ve rakibi sahasına hapsederek başladı. Özellikle sağ kanattan Elçin ve Sametle çok etkili olmaya başladık ve 10. Dkda Samet’in düşürülmesiyle penaltı kazandık. Nevzat penaltılarda çok başarılı bir oyuncu ve yine hata yapmadı. Takım 1-0 skoru erken bulunca rahatladı. İlk yarı özellikle Murat Gürbüzerolla farkı artırma şansıda yakaladık ancak değerlendiremedik.

Iğdırspor’da bireysel yetenekler zaman zaman fırsatlar yaratsa da birkaç uzaktan çekilen şut dışında etkili olamadılar.

Düzcespor’da önceki haftalarda Murat Gürbüzerol’dan Oğuzhan Erdoğan’dan ve Nevzat Bilen’den bahsetmiştik ancak Samet Eker’den bahsetmemiştik. Samet bu maçta inanılmaz oynadı. İlk golde penaltıyı aldı. İkinci golde Oğuzhan’ın kafasına inanılmaz bir orta gönderdi. Yetmedi maçın son dakikasında müthiş bir deparla savunmanın arkasına sarkarak nefis mir aşırtma golü ile skoru belirledi.

Takımda yardımlaşma azim üst seviyelerde. Öyleki Kaleci Ersin ilk yarının ortalarında kendi takım arkadaşıyla çarpışarak sakatlandı. Zaman zaman sekerek oyuna devam etti. Yürürken çektiği acı yüzünden belliydi ancak son ana kadar sahada kalarak arkadaşlarının yanında oldu. Bu tablo takımın nasıl kenetlendiğinin ve Şampiyonluk inancının ne kadar üst seviyede olduğunun bir göstergesiydi.

Bu galibiyetle artık Bitexen Düzcespor tüm rakiplerine bu ligin zirvesi benim siz 2. Kim olacak ona bakın mesajı verdi. Önümüzde daha çok maç var ancak bu ekip Yavuz İncedal’ın önderliğinde bu ligi zirvede tamamlar.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.