Beşiktaş’ta yeni sezon öncesi büyük değişim resmen başladı. Teknik direktör Sergen Yalçın ve Futbol A Takımı Genel Koordinatörü Serkan Reçber ile yolların ayrılmasının ardından futbol direktörlüğü görevine getirilen Önder Özen, göreve gelir gelmez kadro yapılanması için düğmeye bastı.
Siyah-beyazlı kulüpte adeta yeniden yapılanma süreci başlarken, deneyimli futbol adamının yönetime sunduğu rapor gündeme bomba gibi düştü. Özen’in mevcut kadroda tam 16 futbolcu için ayrılık raporu verdiği öğrenildi.
Takımın Yeni Omurgası Belirlendi
Önder Özen’in yeni sezon planlamasında kesin olarak takımda tutulmasını istediği isimler de netleşti. Siyah-beyazlı yönetimin, bu oyuncular üzerine yeni bir kadro yapılanması kurmayı hedeflediği belirtildi.
Rapora göre kalması istenen futbolcular şu şekilde:
- Ersin Destanoğlu
- Emre Bilgin
- Agbadou
- Emirhan
- Yasin Özcan
- Rıdvan Yılmaz
- Murillo
- Orkun Kökçü
- Wilfred Ndidi
- Olaitan
- Vaclav Cerny
- Oh
16 Futbolcu İçin Ayrılık Kararı
Önder Özen’in raporunda en dikkat çeken bölüm ise gönderilecek oyuncular listesi oldu. Kadroda düşünülmeyen isimler arasında hem yüksek maliyetli futbolcuların hem de beklenen çıkışı yapamayan oyuncuların bulunması dikkat çekti.
İşte ayrılığı istenen futbolcular:
- Vasquez
- Djalo
- Uduokhai
- Tayyip Talha
- Taylan Bulut
- Gökhan Sazdağı
- Emrecan Uzunhan
- Al-Musrati
- Arda Kılıç
- Necip Uysal
- Amir Hadziahmetovic
- Jean Onana
- Joao Mario
- Can Keleş
- Jota Silva
- Cengiz Ünder
Son Kararı Yeni Teknik Direktör Verecek
Öte yandan siyah-beyazlı yönetimin geleceği açısından kritik görülen bazı oyuncular hakkında nihai karar henüz verilmedi. Önder Özen’in, yeni teknik direktörün görüşünü almak istediği öğrenildi.
Bu kapsamda El Bilal Toure, Mustafa Hekimoğlu, Semih Kılıçsoy, Milot Rashica, Kartal Kayra, Salih Uçan, Asllani ve Elan Ricardo hakkındaki son söz, takımın başına geçecek yeni teknik adam tarafından söylenecek.


