Galatasaray, hücum hattındaki alternatifleri artırmak ve yabancı oyuncu dengesini korumak için yerli forvet arayışına hız verdi. Sarı-kırmızılıların listesinin ilk sırasında Porto forması giyen Deniz Gül bulunurken, alternatif olarak Başakşehir’in milli golcüsü Bertuğ Yıldırım’ın belirlendiği öne sürüldü.
İLK HEDEF DENİZ GÜL
Yeni sezon kadro planlamasını sürdüren Galatasaray, 22 yaşındaki Deniz Gül için harekete geçti. Sarı-kırmızılı yönetimin genç santrforun transferi konusunda Porto ile ilk resmi temasları kurduğu iddia edildi.
Galatasaray’ın transferde önceliğini Deniz Gül’e verdiği, görüşmelerden sonuç alınamaması durumunda ise listedeki diğer isimlere yöneleceği belirtildi.
FENERBAHÇE’Yİ REDDETTİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ
Deniz Gül’ün ismi geçtiğimiz sezonun devre arasında da Türkiye gündemine gelmişti. Fenerbahçe’nin genç oyuncunun transferi için Porto ile görüşmeler gerçekleştirdiği ancak transferin tamamlanmadığı belirtilmişti.
Söz konusu süreçte Deniz Gül’ün Galatasaray taraftarı olduğunu ifade ederek Fenerbahçe’nin teklifini kabul etmediği öne sürülmüştü.
B PLANI BERTUĞ YILDIRIM
Galatasaray’ın Deniz Gül transferinde istediği sonucu alamaması halinde Başakşehir forması giyen Bertuğ Yıldırım’a yöneleceği iddia edildi.
Geçtiğimiz sezonun başında Rennes’den 2,2 milyon Euro bonservis bedeliyle Başakşehir’e transfer olan 24 yaşındaki milli santrfor için istenen rakamın ise oldukça yüksek olduğu belirtildi.
BAŞAKŞEHİR 15 MİLYON EURO İSTİYOR
Başakşehir yönetiminin Bertuğ Yıldırım için Galatasaray’dan 15 milyon Euro bonservis bedeli talep ettiği öne sürüldü.
Sarı-kırmızılı yönetimin hem yerli rotasyonunu güçlendirmek hem de hücum hattında alternatif oluşturmak amacıyla iki oyuncuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği belirtiliyor. Transfer görüşmelerinin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.


