OSB'nin Kitabını Yazan Hukukçuyu Unuttular

OSB'nin Kitabını Yazan Hukukçuyu Unuttular

OSB'nin Kitabını Yazan Hukukçuyu Unuttular

Ankara Bölge İdare Mahkemesinin 6. Dairesi, 1. Sınıf tarım arazisine sanayi kuruluşu izni veren kararın iptal edilmesi müracaatını kabul ederek, Akçakoca OSB’ye res’en bilirkişi heyeti atanmasına karar verdiği öğrenildi.

Devam eden hukuki süreçle ilgili başta Akçakoca TSO başkanı Mehmet Pazavnat ile düre yetkililer suskunluğunu korurken, hukuki sürecin yakında başlayacağı bilgisi verildi.

Dava ya müdahil olmak için müracaatını yaptığı öğrenilen Akçakoca OSB  yönetiminin ise, Avukat olarak  “Organize Sanayi Bölgeleri Hukuku” kitabının yazarı organize sanayi bölgeleri konusunda danışmanlık yapan avukat Ilgın Güler’in tuttuğu bilgisine ulaşıldı.

Akçakoca OSB adına davaya müdahil avukat olarak katılmasına karar verilen Ilgın Güler’in OSB için daha önce yaptığı açıklamada, “Herhangi bir şekilde davanın kabulü yönünde verilecek karar, OSB’nin tüzel kişilik kazanması için gerekli olan OSB sınırlarının onaylanması şartını hukuken sakatlayacağından, bu durum tüzel kişilik kazanmış müvekkil OSB’nin, Bakanlık OSB sicilinden silinmesini ve sonrasında tasfiye sürecini gündeme getirecektir ” yorumunda bulunmuştu.

Görüldüğü üzere Akçakoca Demir-Çelik OSB’nin tasfiyesi edilip edilmeyeceği, OSB avukatı tarafından ifade edildiği gibi mahkemenin bilirkişi heyetinin vereceği rapordan sonraki kararına bağlıdır.

Ziraat Mühendisleri avukatının ise OSB yönetiminin müdahil olma isteğine itiraz edeceği ise gelen son dakika bilgileri arasında.

Kaynak Akçakoca TV


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.