Okan Yanmaz Göreve Hızlı Başladı

Okan Yanmaz Göreve Hızlı Başladı

Okan Yanmaz Göreve Hızlı Başladı

 Yerel basın olarak defalarca gündeme getirdiğimiz ve vatandaşlarca "Akçakoca'nın kaderi" gözüyle bakılan Çuhallı Plajı'na akan kanalizasyonun durdurulması için yeni belediye başkanı Okan Yanmaz tarafından düğmeye basıldı.

Seçim döneminde kendisi tarafından sık sık gündeme getirilen ve çözümü için söz verdiği soruna çözüm bulmak için mazbatasını aldıktan hemen sonra kolları sıvayan Yanmaz ilk iş olarak burada tespitler yapmıştı. 

Dün sabah saatlerinde Çuhallı Plajının Batı bölümüne gelen Akçakoca Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü alt yolu keserek çalışmalara başladı. 

Fen işleri ekiplerinden alınan bilgiye göre Çuhallı Plajına akana dereye iki aşamalı çözüm geliştirildi:

1- Su akıntısına kanalizasyon karışmasının önlenmesi

2- Osmaniye sırtlarından gelen küçük su akıntısının menfez içine alınarak denize verilmesi

Ekipler öncelikle küçük dereye kanalizayon karışmasını engellemek için ilgili logarın çevresini kazarak eskiden döşenmiş küçük çaplı boruların yerine yenisini döşemeye başladılar.

Döşenen büyük çaplı borular sayesinde yukarıdan gelen milli toprağın boruları tıkamadan pis suyun tahliye edileceğini söyleyen ekipler; Çuhallı plajına akan suyun aslında temiz olduğunu küçük derenin kirlenmesinin nedeninin dar borulara sahip olan eski kanalizasyon hattı olduğunu, küçük çaplı boruların kolayca tıkanarak tahliye sistemini harekete geçirdiğini logar bacasının üst kısmında bulunan tahliye hattının çoğu zaman geri basarak Çuhallı Plajı'nın Batı kısmındaki dereye karışmak suretiyle kumu kirlettiğini söyleyerek, yapılan çalışmalardan sonra tahliye hattına da gerek kalmayacağını, bölgede kanalizasyon, yağmur suyu ve yukarıdan gelen derenin kirlenme sorununun ortadan kalkacağını, temiz suyun ise uzatılan menfezle birlikte kapalı olarak denize verileceğini bildirdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.