Paşalar köyünde Amerikan beyaz kelebeği istilası

Paşalar köyünde Amerikan beyaz kelebeği istilası

Paşalar köyünde Amerikan beyaz kelebeği istilası

Karadeniz'de fındık ağaçlarından sonra meyve ağaçları da  "Amerikan beyaz kelebeği" istilası devam ediyor. Önüne gelen her şeyi yiyen tırtıllar bu kez ayva ağaçlarına dadandı.

Akçakoca’ya bağlı Paşalar, Karaburun ve Melenağzı  sahil şeridinde bulunan köylerde yüzlerce meyve ağacı 'Amerikan beyaz kelebeği' istilası sebebiyle kurumaya başladı.

Fındık dallarının ardından ağaçlarda aşırı derecede görünmeye başlayan, yöredeki evlere de taşan Amerikan beyaz kelebeği haşereleri, dut, ıhlamur, ayva, elma, armut ve benzeri yüzlerce meyve ağacını kuruttu.

Amerikan beyaz kelebeği haşereleri, istila ettikleri yemyeşil ağacı bir süre sonra adeta kurumuş vaziyette terk ediyor. Yılda 3 kez döl veren Amerikan beyaz kelebeği haşereleri, tırtıl vaziyetinden çıkıp kelebek olduktan sonra 4-15 gün arasında yaşıyor. Ancak bunların geride bıraktıkları ve en sert rüzgarlarda dahi yere düşmeyen yumurtaların sürekli yavrulama yapması olayın boyutunu büyütüyor.

Evlerin dış duvarlarını da istila eden ve yöre sakinlerine korkulu saatler yaşatan haşereler karşısında köylüler devletin çözüm üretmesini istiyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.