Uzman Akademisyenler fındık bahçelerini inceliyor

Uzman Akademisyenler fındık bahçelerini inceliyor

Akademisyenlerden Paşalar, Kalkın, Melenağzı köylerinde, Amerikan Beyaz Kelebeği incelemesi.

Yaptığı bilimsel çalışmalarla adından sıkça söz  ettiren Düzce Üniversitesi Doğa Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmet Yıldırım, Yurt dışından geldikleri öğrenilen ve Bitki Hastalıkları konusunda uzman  oldukları bilinen öğretim görevlileri ile saha çalışması yaptılar.

Akçakoca Tarım İlçede  görevli olan  Ziraat Mühendisi  Cenk Doğan’ın rehberlik ettiği inceleme gezisine, Düzce Üniversitesi Doğa Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmet YILDIRIM ve Bitki Hastalıkları konusunda uzman misafir öğretim görevlileri Elzbieta PARKOWSKA, Elzmete MİEHMOZOK, Agnieszka JAMIOTKOWSKA katıldı.

Hastalığın en yoğun yaşandığı İlçemiz Paşalar, Kalkın, Melenağzı köylerine giden heyet, fındık bahçelerinde Amerikan beyaz kelebeği zararlısını ve külleme hastalığını yerinde inceleyerek gözlemlerde bulundu.

 

Alınan bilgiye göre, yapılan saha incelemesinin önümüzdeki günler içinde, Akçakoca kamuoyu ile paylaşılacağı öğrenildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
29.09.2019
11:27

Polonya'dan Erasmus Plus programı çerçevesinde Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bitki Koruma Bölümümüzü ziyaret eden değerli öğretim üyeleriyle birlikte Akçakoca'mızda külleme hastalığı ve amerikan beyaz kelebeği sorunu olan fındık bahçelerdne incelemeler yaptık. Polonya Lubnin Life Science (Yaşam Bilimleri) Fakültesi ile bitki hastalıkları ve mücadelesi konularında ortak projeler yaparak ikili işbirliğini sürdüreceğiz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,07
Prof. Dr. İsmet YILDIRIM


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.