2017 yılında terörden bin 365 şahsa işlem yapıldı

2017 yılında terörden bin 365 şahsa işlem yapıldı

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri tarafından 15 Temmuz 216 darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY soruşturmaları, DEAŞ, PKK ve KCK ile Hizb-ut Tahrir terör örgütlerine üye olmak suçundan toplam bin 365 şahıs hakkında işlem yapıldı.

 
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve KOM Şube Müdürlükleri tarafından FETÖ/PDY terör örgütünün cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü anayasal düzeni ortadan kaldırmak ve devletin birlik ve bütünlüğünü yıkmak amacıyla 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkışılan darbe girişimi ve iltisaklı şahıslara yönelik Düzce?de yürütülen operasyonlarda toplam bin 298 şahsa adli işlem yapıldı. Adli işlem yapılan bu şahıslar hakkında adli mercilerce 778 tutukluluk kararı, 323 adli kontrol kararı, 62 serbest kararı verildi. Ayrıca halen 132 şahıs ise firari olarak aranıyor.

 
Ayrıca TEM şube müdürlüğü tarafından PKK-KCK terör örgütü propagandası yapmak suçundan toplam 59 şahıs hakkında adli işlem yapıldı. Adli makamlarca 11 şahıs tutuklandı, 25 şahıs adli kontrol kararıyla, 23 şahıs direk serbest kaldı. Hizb-ut Tahrir terör örgütüne üye olmak suçundan toplam 2 şahıs hakkında adli işlem yapıldı. Adli makamlarca 2 şahıs serbest bırakıldı. 
Yine DEAŞ terör örgütüne üye olma suçundan toplam 6 şahıs hakkında adli işlem yapılırken adli makamlarca 6 şahıs serbest bırakıldı. 


Düzce İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve KOM Şubesi tarafından terör örgütü üyelerine karşı yapılan operasyonlarda toplamda bin 365 şahsa işlem yapıldı. Bu şahıslardan 789?u tutuklandı, 348?i adli kontrol şartı ile serbest kalırken 93?ü ise savcılık sorgusu ardından serbest bırakıldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.