Ne kirliliğin nedeni ne de kirliliğin kaynağı belirlenebiliyor

Hacıaliler Köyü Varıcıoğlu Mahallesi, Gümüşpınar Köyü ve Soğukpınar Mahallesi, köy içinden akan derenin kirliliği nedeniyle tedirginlik yaşıyor. 15 Yıldır kirli akan dereyi kirleten kaynağında belirlenememesi tedirginliği daha da artırıyor. Yaz tatilinde çocukların evde olduğu dönemde kirli akan dere nedeniyle çocuklarını hasta etmek istemeyen mahalle ve köy sakinleri yetkililerden yardım bekliyor. 15 Yıldır kirli akan derenin neden kirli aktığı ise bi,r türlü öğrenilemiyor.

15 yıldır Hacıaliler Köyü, Gümüşpınar Köyü ve Soğukpınar Mahallelerinde geçen dere yağmur yağdığında, haftasonlarında ve bazı geceler nerden geldiği belirlenemeyen kirlilikle boğuşuyor. Mahalle ve köy sakinlerini tedirgin eden kirlilik nedeniyle vatandaşlar hem tedirgin hemde çocuklarını hasta olmasını düşünerek kabus dolu günler geçiriyorlar.

Pazar günü de simsiyah olan dere nedeniyle vatandaşlar Jandarma ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine haber verdi. Jandarma ekipleri, derede inceleme yaparken Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri de kirliliğin ne ölçüde olduğunu ve kaynağını bulmak için çalışma başlattı.

Hacıaliler Köyü Muhtarı Fikri İş; “Kirlilik özellikle yağmur yağdığında ve haftasonlarında oluyor. Yaklaşık 15 yıldır bu kirliliği çekiyoruz. Sanayi kuruluşlarından geldiğini düşünüyoruz. Yetkililere zaman zaman haber verdik. Ancak kaynağı bir türlü öğrenilemedi” dedi.

Gümüşpınar Köyünde oturan Işılay Gel ise; “Derede oyun oynamak istediklerini ancak kirlilik nedeniyle oyun oynamaktan korkuyoruz. Ayrıca kirlilik nedeniyle dereden yılanlar çıkıyor ve sivrisinekler çok. Biz derenin temizlenerek hayvanların su içmesini istiyoruz” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
8.07.2019
13:25

Tekstil fabrikası boyama atiksuyu 'na benziyor, o civarda boya baskı yapan işletme varsa sorumlusu onlardır

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,21
Cevreci
7.07.2019
15:13

Senelerdir çözülemedi inşallah çözülür!!!!

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,27
Nizamettin Varıcıoğlu


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.