Düzce Üniversitesinde Yeni Rektör Kim Olacak ?

Düzce Üniversitesinde Yeni Rektör Kim Olacak ?

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Nigar Demircan Çakar’ın görev süresi 15 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek.

Üniversitelerde rektörün görev süresi 4 yılla sınırlı olduğu için, Düzce Üniversitesi rektörlük ataması önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

Rektörlük seçimiyle ilgili yasal değişiklik yapıldığından üniversite rektörleri YÖK’ün teklifi, Cumhurbaşkanı’nın onayı ile belirleniyor.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Nigar Demircan’ın görev süresi 15 Mayıs tarihinde sona erecek. Bu süreçte rektör adaylarının başvuruları yapılmaya başlandığı öğrenildi.

Çakar’ın ikinci dönem rektörlük için başvuruda bulunması kesinleşti. Çakar’ın dışında üniversite içinden ve diğer üniversitelerden bazı akademisyenlerin başvuruda bulunacağı öğrenildi.

Rektörlük için başvurular gizli tutuluyor, YÖK’e yapılacak başvurular ön incelemenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak. Erdoğan, önüne gelen adaylardan birini rektör olarak atayacak.

Akademi kulislerinde sızan bilgilere göre, rektör Çakar’ın bir dönem daha rektörlük görevine devam etmesinin beklendiği, muhtemel adaylar arasında daha şanslı olduğu belirtiliyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
29.04.2019
16:39

Ahyan Şamandar olmasında Allah korusun Düzce Üniversitesini

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,58
MAğdur Öğrenci
22.4.2019
16:04

Bence sayın rektorüm görevine devam etmeli Universitemizin böyle bir rektöre ihtiyacı vardı uzun zamandır ve bulduk derken bence Sayın rektörüm Nigar Demircan Çakar görevine fazlasıyla layık ve yenilikci Düzcemiz ve üniversitemiz icin devam etmeli.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,02
Uğur polat
22.4.2019
13:59

Sayin.rektorumuzu.tekrar.görevde. görmek. istiyoruz.insaallah

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,87
Hamit yilmaz


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.