Örnek birliktelik meyvesini verdi

Okul öğretmen ve yöneticileri ile vatandaşların işbirliği ile yapılan Aydınpınar İlkokulu İngilizce Sokağı, mescit, kütüphane ve zeka oyunları salonu yapılan törenle hizmete girdi. Vali Dr. Zülkif Dağlı açılışın ardından gezdiği okulun kütüphanesinde ki eksik kitapların tamamlanması için Müftü Hüseyin Can’a talimat verdi.

Aydınpınar İlk ve Ortaokulu’nda ihtiyaç haline gelen Zeka Oyunları sınıfı, mescit, İngilizce sokağı, ve kütüphane için okul yöneticileri, öğretmenler, okul aile birliği ve vatandaşlar bir araya geldi. Yapılan ortak çalışma ile okulun içindeki 3 sınıf mescit, kütüphane ve zeka oyunları sınıf haline getirildi. Ayrıca okulun bir koridoru da İngilizce sokağı yapılarak öğrencilerin teneffüsler de yabancı dillerini geliştirmesi için temel İngilizce kelimelerin yer aldığı sokak haline getirildi.      

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Müftü Hüseyin Can, okul aile birliği üyeleri, köylüler, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla sınıflardan dönüştürülen zeka oyunları sınıfı, mescit, kütüphane ve yabancı dil sokağı törenle açıldı.

Vali Dağlı talimatını verdi

Açılışın ardından hizmete giren sınıfları gezen Vali Dr. Zülkif Dağlı, kütüphanede inceleme yaparken kitapları az buldu. Müftü Hüseyin Can’a eksik kitapların bir an önce tamamlanması için talimat veren Dr. Zülkif Dağlı, kütüphanenin raflarının bir an önce kitaplarla doldurulmasını istedi.

“Zeka Sınıflarına büyük önem veriyoruz”

Hizmete sokulan sınıflarla ilgili açıklama yapan Vali Dr. Zülkif Dağlı; Düzce’de halen 60 okulda zeka sınıf olduğunu ancak gelecek eğitim- öğretim döneminde sayının 100’e çıkması için çalışma başlatıldığını söyledi. Vali Züğlkif Dağlı; “Aydınpınar ilk ve ortaokulumuzda çok güzel etkinlikleri hep birlikte gözlemliğyoruz. Önce okulumuza kazandırılan kütüphanemizi gezdik.  Ardından yine okulumuzda zeka oyunları sınıfında öğrencilerimizin oynadıkları oyunları gördük. Zeka oyunları sınıflarını önemsiyoruz. İlimizde 61 zeka oyunu sınıfı olan okulumuz vardı, bugün Aydınpınar İlk ve ortaokulu ile rakam 62’ye çıktı. Bu çok önemli. Ç:ocuklarımızın teknoloji bağımlılığından, Cep telefonu ve bilgisayara bağımlılığından kurtarmak için bunu çok önmesiyoruz. Aileler içinde zeka oyunları faydalı. Hedefimiz bu sınıflarımızın sayısını 100’e çıkartmak. Bununla ilgili olarak okul müdürlerimiz, Milli eğitim müdürümüz ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz çalışmalarına devam ediyor. Okulumuzun fiziki durumu oldukça iyi. Birlik ve beraberlik üst sıralarda. Ayrıca köy muhtarı, vatandaşlar ile okul yönetimi ve öğretmenler arasında güzel bir sinerji oluştuğunu görüyoruz. Bu okulumuzu eğitim açısından çok daha iyi yerlerde göreceğimize inanıyorum” dedi.

Kaplanoğlu; “Öğretmen veli dayanışması en üst seviyede”

Okul aile birliği başkanı Muammer Kaplanoğlu ise okul yönetimi ve öğretmenler ile birlikte çok güzel bir çalışmaya imza attıklarını ifade ederek; “Okulumuzda sınıflarımızı tefriş etmek çok meşakatli ama Aydınpınar Köyü Düzce’nin en büyük köylerinden birisi. O nedenle bu köyde veli öğretmen dayanışması ile birlikte okulumuzda sosyal aktiviteleri daha da hızlı yapmaya çalışıyoruz” dedi.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.