Güvenli İnternet Tırı Düzce'de

Güvenli İnternet Tırı Düzce'de

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile BTİDER  iş birliği ile yürütülen,teknolojiye ulaşma fırsatı sınırlı olan çocuk ve gençlere teknoloji deneyimleri yaşatmayı hedeflediği "BTK Güvenli İnternet Tırı" Düzce’de.


Türkiye çapında çocukların ve gençlerin yeni teknolojilerle doğrudan etkileşimlerini sağlamak için yola koyulan Güvenli İnternet Tır’ında öğrencilerin deneyimleyebileceği farklı alanlar mevcut.

Güvenli İnternet Tırı, çocuklara ve gençlere, oldukça faydalı, eğlenceli ve büyüleyici bir dünya sunuyor. Yeni teknolojileri, doğru bir zeminde ve doğru bir şekilde tanıma imkânı bulamayan çocuklar ve gençler için faaliyete geçirilen Güvenli İnternet Tırı Projesi, şimdiye kadar bine yakın öğrenci ile buluştu. Güvenli İnternet Tırı, Düzce’de de okulları ziyaret edecek.

Proje sorumlusu Ömer Faruk Sorgun, öğrencilere teknolojinin tüketeni değil üreteni olmayı öğretmeye çalıştıklarını söylerken, öğrencileri beklediklerini belirtti. 2 gün Düzce’de kalacak olan tırın ilerleyen günlerde yeniden Düzce’ye geleceğini söyledi.

Sorgun, Güvenli internet kullanımı konusunda ailelere de tavsiyelerde bulundu.

Sorgun, “ Aile ile iletişimin yerini asla en ileri cihaz tutamaz. Ailelerin iletişimi arttırması, çocuklarımızı mutlaka takip etmemiz lazım. Ayrıca ücretsiz olan güvenlik hizmetini tüm operatörlerde cihazlarımıza kurmamız gerekiyor. Malum çocuklar için zararlı bir çok içerik mevcut. Çocuklarımızı internette yalnız bırakmamakta fayda olduğunu söyleyebilirim.” Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.