Hayranlıkla Seyrettikleri İsimlerle Buluştular

Hayranlıkla Seyrettikleri İsimlerle Buluştular

Hayranlıkla Seyrettikleri İsimlerle Buluştular

Düzce Hürriyet Ortaokulu Robotik Kodlama Takımı ve Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri ve öğretmenleri Ankara Yeğitek ve TRT Genel Müdürlüğü'ne ziyarette bulundu. Öğrenciler gerçekleştirdiği ziyaretlerde, ekranda gördükleri muhabir ve haber editörleri ile birebir sohbet etme fırsatı buldular.

Hürriyet Ortaokulu Kulüp öğretmenleri Abdullah Birol ve İpek Çakmak Yılmaz eşliğinde düzenlenen “Teknoloji ve Üretim” temalı gezinin ilk durağı Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim teknolojilerinin üretim merkezi olan YEĞİTEK oldu.

Daire başkanı Mehmet Ruşen’in ve YEĞİTEK Eğitim Medyası Koordinatörü Emrullah Uzun’un refakatinde gerçekleşen gezide öncelikle öğrenciler fotoğraf ve grafik birimini ziyaret etti.

Öğrenciler fotoğraf ve video düzenleme, kullanılan programlar, karikatür çizimi, afiş hazırlama, medyanın arşivlenmesi gibi konularla ilgili bilgilendirildi.

Fotoğrafçılık kulübünün kendi imkanları ile oluşturdukları 7.Kıta ile ilgili belgeseli YEĞİTEK green box stüdyosunda bu kez profesyonel ekipmanlarla tekrar çekilerek alanında uzman kişilerin rehberliğinde yeniden oluşturuldu.

Daha sonra yazılım ve kodlama birimi ziyaret edildi. Öğrenciler kodlama yazılım oluşturma süreci, EBA hakkında detaylı olarak bilgilendirildi.

Ayrıca yine YEĞİTEK'in geliştirdiği kodlama platformu olan Mobilkod hakkında içerik geliştirici ve yazılımcılarla söyleşi düzenlendi. Sıcak bir ortamda gerçekleşen söyleşide öğrenciler yazılım ve robotik ile ilgili uzmanlara sorular sordular, bitirdikleri mobil kod oyunu hakkında düşüncelerini ifade ettiler. YEĞİTEK ziyareti iletişim müzesi gezilerek sonlandırıldı.

İkinci durakları TRT Genel Müdürlüğü oldu

TRT Haber ve TRT Spor Yayınları Dairesi, 15 Temmuz Millet Stüdyosu, TRT Radyo, Dış Yayınlar Dairesi, Yayın Denetleme ve Koordinasyon Merkezi, Stüdyolar ve Program İletim Sistemleri Dairesi, Yayın Stratejileri Merkezi, İç Yapımlar Koordinatörlüğü, Görüntü ve Sesten Sorumlu Müdürlük, Video Kurgu Servisi, Sosyal Medya ve İnternet Haberleri Birimi ve yeşil ekran stüdyoları ziyaret edildi.

Öğrenciler her birimde bulunan uzman kişiler tarafından bilgilendirildiler. Ekranda gördükleri muhabir ve haber editörleri ile birebir sohbet etme fırsatı buldular. Okulda yaptıkları çalışmaları editörlere göstererek onlardan öneriler aldılar. Çeşitli haber ve video düzenleme programları ile bilgi edindiler.

Hürriyet Ortaokulu öğrencileri, hayranlıkla seyrettikleri muhabir abi ve ablaları gibi kamera karşısına geçip ellerinde mikrofon arkadaşları ile röportaj yaparak kahkaha dolu zaman geçirdiler. Televizyon programlarında izledikleri stüdyolarda doyasıya fotoğraf ve video çekinerek eğlendiler.

Gezinin son durağı ise TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi oldu. Müze rehberi TRT'nin kuruluşundan günümüze kadar geçen sürede radyo ve televizyonun gelişim sürecini aktardı. Bu süreçte kullanılan cihaz ve ekipmanlar öğrencilere tecrübe edildi.

Öğrenciler ilk çizgi filmlerin ne büyük emeklerle yapıldığını deneyimledi. Faaliyette olan sanal çizgi film yapım stüdyosunda ise Keloğlan ile sohbet etme fırsatı buldular. Alışılagelmiş gözlem gezilerinden ziyade içine girdikleri bu bambaşka dünyayı birebir yaşayarak tüm süreçlere dahil olarak tecrübe ettiler.

Teknolojinin hızlı gelişimi ve çağın yeniliklerini, teknolojiyi sadece tüketmek için değil üretmek için kullanabileceklerini farkına vardılar.

Öğrenciler, geleceğe yönelik umutlarını yeşerterek paha biçilmez kazanımlar ve heveslerle geri döndüler.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.