Fiyatların düşmesi bekleniyor

Fiyatların düşmesi bekleniyor

Taze mahsül tezgaha indi şimdi fiyatların düşmesi bekleniyor

Seradan çıkan sebze ve meyve fiyatları nedeniyle kışı cebi yanık geçiren vatandaşın, tarladan çıkan taze sebze ve meyveler umudu oldu. Pazarcılar ve vatandaş, tarladan çıkan mahsulü fiyatları düşürmesi için sabırsızlıkla beklerken bu defa da ekimin az olması vurdu. Ancak pazarcılar halen fiyatların düşeceğinden umutlu. Sebzeciler ve Balıkçılar Odası Başkanı Musa Sarı, sebze ve meyve fiyatlarının düşeceğini ancak ekim fazla olmaması nedeniyle çok düşüş beklemediklerini söyledi.

Kış aylarında sebze ve meyve seralarını vuran fırtına nedeniyle zarar gören mahsul fiyatlara yansımız ve vatandaş sebze ve meyve alamaz duruma gelmişti. Pazarcılar ve vatandaş, ucuz olacağı için tarladan çıkacak taze sebze ve meyveleri bekler olmuştu. Vatandaşın ve pazarcıları beklediği tarladan söküm başladı. Patates, soğan, domates Pazar tezgâhların da yerini almaya başladı. Fiyatların da düşmeye başlamasıyla vatandaş az da olsa nefes aldı. Ancak bu defa da ekimin az olması yine fiyatlarda beklenildiği kadar bir düşme olmaması anlamına geliyor.

Düzce Sebzeciler ve Balıkçılar Odası Başkanı Musa Sarı, yaptığı açıklamada kışın fiyatların sera mahsulü olması ve talebi karşılamaması nedeniyle pahalı olduğunu belirtti. Tarladan sökülen mahsulün ise Pazar tezgâhlarındaki yerini aldığını ifade eden Musa Sarı, yaş sebze ve meyve fiyatlarında kış mevsimine göre düşme beklediklerini ifade ederek; “Özellikle vatandaşın cebini yakan taze patates ve soğan tarladan sökülmeye başladı. Patates ve soğan yaklaşık 1 haftadır Pazar tezgahlarında. İlk başlarda fiyatlar biraz pahalı olsada ilerleyen günlerde fiyatlar ucuzlayacaktır. Üreticinin dediğine göre, patates zaten tarlada 3 buçuk-4 liraya maal oluyor. Pazarda 4 buçuk lira ile 6 lira arasında olmasını bekliyoruz. Soğan içinde fiyatlar aşağı yukarı bu fiyatlarda olur ancak ilerleyen haftalarda biraz daha ucuzlar. Yalnız geçmişte olduğu gibi 1 lira-1 buçuk liraya kesinlikle düşmez. Bu fiyatların bu seviyelerde olmasının nedeni ise ekimin az olmasından, masrafların yüksek olmasından dolayı fiyatlar bu seviyede olur” dedi.

 

DEVLET ÜRETENİ DESTEKLERSE FİYATLAR DÜŞER

Fiyatların düşmesi için masrafların azalması ve devletin üreteni desteklemesi gerektiğini söyledi. Musa Sarı; “Ekimin fazla olması, devletin üreteni desteklemesi gerekiyor. Ekim yok. Vatandaş bu masraflarla tarlasını ekemiyor. Vatandaşın tarlaları boş duruyor. Gençler, köyleri terk etti. Masraflar ve çıkartılan mahsül kurtarmıyor. Üretilene destek verilirse işsizlikte ortadan kalkar, çünkü gençler köylerde üreticiliği yapar. Yapanlar kazanamadığı için eken sayısı azaldı” diye konuştu.   

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.