Önce ramazan sonra yaz mevsimi üreticiyi umutlandırdı

Ramazan Ayı’nın ortalarına gelindiği bu günlerde ve yaz aylarının başlaması ile birlikte et üreticilerinin de beklentisi arttı. Kışın piyasalardaki durağanlık nedeniyle işleri durgun geçen hem kırımızı hem de beyaz et üreticileri, umutlarını Ramazan Ayına ve yaz mevsimine bağladı. Kırmızı Beyaz Et Olgun Piliç Genel Müdürü Okan Acar, et tüketirken dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

Kış mevsiminde seçimler ve piyasalardaki durağanlık nedeniyle sıkıntı yaşayan et üreticilerinin imdadına ramazan ayı ve yaz mevsimi yetişti. Ramazan ayında iftarlar, yaz mevsiminde piknikler nedeniyle hareket bekleyen et üreticilerini de umut kapladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kırmızı Beyaz Et Olgun Piliç Genel Müdürü ve ortağı Okan Acar; “İşlerimizin maşallahı var. Kırmızı ve beyaz ette ramazanın bereketiyle birlikte güzel gidiyor. Ramazan’da genelde iftarlık ürünler satıyoruz. Kırmızı ve beyaz ette iftar davetlerinden dolayı biraz daha kesenin ağzını açıyorlar. İnsanlar ramazanda boğazından kısmıyor. İyi gidiyoruz elhamdülillah. Bayramdan sonra da bu sefer mangallık ve ızgaralık yönünde dönecek. Ramazan ayında tercih insanların tercihi daha çok kuşbaşı, kıyma, beyaz ette de keza kuşbaşı, but ürünleri, baget ürünleri iftariyelik olarak daha çok tercih ediliyor. Ramazan sonrasında ise konsept tamamen değişir bu defa kırmızı ette köfte, sucuk, kuzu pirzola, dana antrikot beyaz ette ise tavuk kanat, kelebek, pirzola gibi ızgaralık ürünlere dönülüyor” dedi.

“Sağlıklı et için bildiğiniz yerleri tercih edin”

Özellikle et ürünlerinde ülke genelinde yapılan denetimlerde bazı kasap ve et satılan mağazalarda satılan etlerde yabancı maddeler çıkması dikkatlerin et ürünlerine çekilmesine neden oldu. Yıllardır Düzce’ye sağlıklı beyaz ve kırmızı et yediren, steril ve sağlıklı şartlarda et üreten Kırmızı Beyaz Et Olgun Piliç, böylece piyasanın ihtiyacı olan sağlıklı ve lezzetli eti de Düzcelilere ve bölge insanına ulaştırıyor. Yılların deneyimi ile insanlara sağlıklı et alınırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Kırmızı Beyaz Et Olgun Piliç Genel Müdürü Okan Acar, et alırken mutlaka bilindik yerlerden alınması gerektiğini söyledi. Okan Acar; “Maalesef ette de özellikle de işlenmiş etlerde hileler oluyor. Köftede, sucukta, kıymada maalesef hileler oluyor. Ben burada tüketicilerimize tek bir şey söyleyeceğim. Lütfen herkes güvendiği kendi kasabından, kendi manavından eğer tanıyorsa, biliyorsa, güveniyorsa buralardan alışveriş yapsın. Çünkü o ürünlerin nereden alındığını bilmezsiniz. İneğinde, dananın da kıyması kırmızı çıkıyor ama onu tüketicinin bilmesi lazım. Onu herkes kesmediği için tanıdıkları, güvendikleri yerden almalarını tavsiye ediyorum. Tüketicilere tavsiyem, aldıkları ürünlerin Son Kullanım Tarihlerine mutlaka baksınlar. Artık havalar ısınıyor. Özellikle beyaz et alırken lütfen Son Kullanım Tarihine ve ürünün rengine dikkat etsinler. Eğer ürün rengini yitirmeye, hafiften yeşillenmeye başladıysa veya orijinal parlak rengi yoksa lütfen almasınlar çünkü beyaz et çok hızlı bir şekilde bozuluyor, hızlı bir şekilde bakteri üretiyor. Çok hızlı bir şekilde kana karışıyor. Yani kırmızı ette aynı şey olmayabilir ama beyaz et özellikle bozulmuş beyaz et insanları zehirler. Bir ürünü fiyatı ile değerlendirmesin tüketiciler. Et ürünlerinde de çok hileler oluyor. Bu nedenle tekrar ediyorum. İnsanlar lütfen güvendikleri, bildikleri yerlerden kırmızı yada beyaz et alsınlar” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.