Türkan Makine Pandemiyi Fırsata Çevirdi

Türkan Makine Pandemiyi Fırsata Çevirdi

35 yıldır Düzce’den dünyaya makine üreten, Avrupa’da ambalaj, ağaç ve kağıt sektöründe önemli firmalarına vazgeçemediği adres olan Türkan Makine korona virüs salgınını fırsata çevirdi. Birçok Avrupa ülkesi korona virüs salgını nedeniyle fabrikalarını kapatırken, Avrupa’da birçok firmaya ürettiği makineleri satan ve makine satış sonrası bakımlarını yapan Türkan makine, pandemi sürecinde çalışmalarına hız vererek, Avrupa’da yine sektöründe aranan firmalar arasında yer aldı.


35 Yıldır Düzce’de makine üretimi yapan, ambalaj, kağıt, ağaç sektörlerinde ihtiyaç olan makineleri üretirken aynı zamanda gelen özel talepleri de karşılamaya çalışan Türkan Makine, firmaların ihtiyacı olan makineleri zamanında ve sorunsuz üreterek Dünyanın 15 ülkesinde aranan adresler arasında yerini aldı. Korona virüs ile birlikte dünya COVİD-19 ile mücadele ederken de çalışmalarını devam ettiren firma, kriz döneminde de aldığı önlemlerle çalışmalarına aralıksız devam etti. Türkan makinenin pandemi sürecindeki çalışmaları hakkında bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı Enes Türkan, kriz döneminde yarı yarıya büyüdüklerini belirterek; “İşlerimizle alakalı herhangi bir etkilenme olmadı. Aksine yüzde 40 yüzde 50 bir artış oldu. Yurtdışı ihracatlarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Ayrıca yurtdışından makine isteyen firmalar artmaya başladı.

Müşterilerimizin istediği makineleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu süreçte devam ediyoruz. Müşterilerimiz bizden ambalaj sektörü, ağaç sektörü ve kağıt sektöründe daha çok makine talebi alıyoruz. Bunun yanı sıra özel makine imalatlarımızda mevcut. Bununla birlikte COVİD-19’dan sonra piyasada ciddi bir maske talebi oluştu. Bununla ilgili olarak maske makinesi talebi de geldi. Bu düzenle maske makinesi imalatı da yapmaya başladık. Müşterilerimizin taleplerini geri çevirmiyoruz. Pandemi sürecinde zorlukla karşılaşmadık ancak dünyayı sarsan bir süreç oldu. İşlerimizde ufak çaplı aksamlar tabiî ki de oldu ama önemli bir aksaklığa neden olmadı. Ayrıca pozitif olarak katkı sağladı.Yurtdışında köklü olmamızda en önemli sektör ağaç sektörü. Yaklaşık 10-15 ülkeye ihracatımız var. Bunların başında Bulgaristan, Ukrayna ve Rusya, Finlandiya, Almanya gibi ülkeler geliyor. Pandemi sürecinden sonrada durmak yok yola devam ilkesiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Firmamızda 25 kişiye istihdam sağlayarak talepleri karşılamaya çalışıyoruz. İşçi talebimiz var ancak beklemedeyiz” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.