Fındık bahçelerinin gençleşmesi gerekiyor

Fındık bahçelerinin gençleşmesi gerekiyor

Fındık bahçelerinin gençleşmesi gerekiyor

Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, fındık bahçelerinin yaşlandığını, bu sebeple verimin her geçen yıl düştüğüne dikkat çekerek “Fındıkta birim alandan alınan verimi yükseltmek için üreticilerimizin bilimsel tekniklere yönelmesi gerekiyor” dedi.

 


Düzce’nin fındık konusunda lider şehirlerden birisi olduğuna dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, bu üstünlüğü korumak için bahçelerde verimin yükseltilmesi gerektiğine dikkat çekti.


Öztürk, “Bahçelerimiz yaşlanıyor, verimimiz düşüyor ama dünyadaki rekabette kızışıyor. Bu rekabette rekabet gücümüzü korumak, geliştirmek bakımından bizim birim alandan verim miktarımızı yükseltmemiz gerekiyor.

Birim alandan elde ettiğimiz verimimiz düştükçe, rekabet gücümüz de, kârımız da kalmıyor ve göçü tartışmaya başlıyoruz. Bu sebeple birim alanda verimi yükseltmek için bilimsel teknikleri kullanmak gerekiyor. Başta budama, gübreleme, yaşlanan bahçelerin sökülerek yenilerinin oluşturulması dahil olmak üzere yaygın bir proje uygulamak istiyoruz” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.