Türkiye’nin ilk Endüstri 4.0 Fabrikası Düzce’ye kuruluyor

Türkiye’nin ilk Endüstri 4.0 Fabrikası Düzce’ye kuruluyor

65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile geçtiğimiz yıllarda Düzce’ye fabrika açmayı planlayan Namet&Maret markası, Gümüşova’ya Türkiye’nin ilk Endüstri 4.0 Fabrikasını açmak için kolları sıvadı. Fabrika’nın 16 Martta temeli atılacak. 


Düzce’de son günlerde kapanan ve bankalara borçları nedeni ile haciz edilen fabrikalar konuşulurken, ekonominin kötüye gittiği işsiz sayılarının Düzce’de her geçen gün artmasına rağmen Namet&Maret markası Gümüşova’da Türkiye’nin ilk Endüstri 4.0 fabrikasını kurmak için gün sayıyor.

Daha önce 65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün çağrısı ile Düzce’yi tercih eden marka, Gümüşova OSB Bölgesinde seçtiği yerin ödemelerini yaptığını, fabrikanın planının çizildiği ve Türkiye’de ilk defa olacak Endüstri 4.0 şeklinde düzenleyeceği et ve tavuk fabrikasının temeli 16 martta atılacak. 4. sanayi devri olarak bilinen Endüstri 4.0 sistemi tamamen nesnelerin interneti, internetin hizmetleri ve siber fiziksel sistemler olmak üzere 3 ayrı aşamadan oluşuyor. Fabrika üretim ve yaşam alanlarının tamamı akıllı donanımlara sahip olacak ve sistemler birbiri ile bütünleşmiş şekilde çalışacak.

Üretim ile tüketimi yeniden yapılandıran Endüstri 4.0 sisteminde bir çok değişiklikte de Öncü fabrika Düzce’de olmuş olacak. En geç 1 yıl içerisinde tamamlanması beklenen fabrikanın 18 ay sonrada hizmet vermeye başlaması bekleniyor. Ayrıca Endüstri 4.0 sistemleri ile donatılı olacak fabrikanın 300 kişiyi istihdam etmesi bekleniyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
12.01.2020
20:26

BU FABRİKADA ÇALIŞMAK İÇİN BELEDİYEY Mİ BAŞVURU YAPACAĞIZ VAR MI TANIDIĞINIZ

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,71
SERKAN AYTAÇ
12.01.2020
17:49

Şehrimize ve Gümüşova ilçemlze hayırlı olsun.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,35
Macide mercan
12.01.2020
14:48

Ya bu bakan işlerini bırakın..Belediye başkanı

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,43
Eray


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.