Gümüşova MYO'ya 700 Bin Tl Destek

Gümüşova MYO'ya 700 Bin Tl Destek

Gümüşova MYO'ya 700 Bin Tl Destek

Düzce Üniversitesi Gümüşova Meslek Yüksekokuluna Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) projesiyle alımı gerçekleşen cihazların ilk kurulumu ve eğitimleri gerçekleştirildi

MARKA tarafından, İmalat Sanayiine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi 2018 Yılı Mali Destek Programıyla desteklenen “Gümüşova MYO Makine ve Metal Teknolojileri Laboratuvar İmkânlarının Geliştirilmesi ve Akreditasyon İşlemlerinin Başlatılması” başlıklı projede, ilk cihaz alımları gerçekleştirildi. Kurulumların ardından, uzmanlar tarafından cihaz başında akademik personel ve öğrencilere yönelik uygulamalı eğitimler verildi.

Yaklaşık 700.000 TL tutarında destek alan projeyle, Düzce Üniversitesi Gümüşova Meslek Yüksekokulu laboratuvar altyapısı geliştirilerek, hem öğrencilere uygulamalı eğitim imkânı sunulması, hem de bölge sanayicilerine analiz ve test hizmeti verilmesi hedefleniyor. Bu sayede ülkemiz kalkınmasına destek olunarak, imalat sanayisinin en büyük problemlerinden biri olan nitelikli insan gücüne ulaşılmada teknolojik altyapının tesis edilmesi de sağlanacak.

Gümüşova Meslek Yüksekokulu yetkililerinin konu ile yaptığı açıklamada, başvuru sürecinde kendilerine sağladığı destek için Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a, projede yer alan tüm ortak ve iştirakçi firmalara teşekkür edildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.