Harman Erken Başladı

Fındık hasadının başlamasıyla birlikte harmanda hız kazandı. Fındık fiyatlarının da beklenen rakamların üzerinde çıkmasıyla birlikte yüzü gülen üreticiler, topladıkları fındıkları bayramın 2. gününde harman yapmaya başladı. Fındık fiyatlarının yüksek açıklanması üreticileri harekete geçirdi. Sabırsız bazı üreticiler ise bayramda topladıkları fındığın harmanını da bayramın 2. Gününde yaptı. Fındık üretici, aracıların fındık fiyatlarını düşürmesinden endişeliler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı fındık fiyatlarıyla yüzü gülen üreticiler, kurban bayramında topladığı fındıkları harman yaptılar. Fındık fiyatlarının açıklanmasıyla birlikte fındığını bir an önce satmak isteyen bazı üreticiler bayram seyran dinlemeden hemen fındığını bayramda toplayarak harman yapmaya başladılar.

Arife gününden itibaren fındığını toplayan üreticiler, zaman kaybetmeden topladığı ve harman yaptığı fındığı satma telaşına düştü. Ahmet Çatal’da arife günü fındığı toplayarak bayramda çalışan üreticilerden birisi. Ahmet Çatal, fındık fiyatlarının bu sene iyi para ettiğini dile getirerek endişelerini dile getirdi. Ahmet Çatal; “Fındığa bu sene Cumhurbaşkanımız iyi para verdi. Bundan dolayı memnunuz. Ancak işçi bulmak bu sene zorlaştı. Piyasada fındık işçisi bulamıyoruz. Onun dışında şayet aracılar fındık fiyatlarını düşürmezlerse fındığımız fiyatını buldu. Aracıların fındık fiyatlarını düşürmemesi için aracı kullanmadan Fisko açılırsa Fisko’ya vermemiz lazım. TMO Fındık alırsa sıkıntı olmaz sanıyorum. Fiyat daha da yükselir ama FİSKO ve TMO’nun alımları açması lazım. Eğer alım olmazsa geçen seneki gibi yine sıkıntı olur. Eğer alımlar erken açılırsa o zaman herkes hakkını alır” dedi.   


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
14.08.2019
10:29

Acıklamaya bak cumurbaşkanı fiyatları yüksek acıkladı üretici bian önce yüksek fiyatdan satmak icin acele ediyo üretici sizin arkanızdan inmesin iyimi yorum yapmayı yazı yazmayı örenin cumurbaşkanı fındık fiatını degerinde acıkladı yazın fındık hak eddigi degeri buldu yazın dürzüler zaarlar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,94
Uzun


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.