Berat Gecesi Huzur İçinde Kutlandı

Berat Gecesi Huzur İçinde Kutlandı

Berat gecesi, Düzce’de huzur içinde idrak edildi. Camilerin soğuk havaya rağmen tıklım tıklım dolduğu gecede, Düzce Belediyesi ile birlikte kurumlar, cami çıkışında ibadetlerini yapan cemaatte çeşitli ikramlar yaptı. Düzce Belediyesi standında ikram dağıtan Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu hem vatandaşların tebriklerini kabul etti hem de Düzcelilerin beraat gecesini kutladı.

 

Müslümanlar tarafından günahların af edildiği gece olarak kabul edilen ve Ramazan ayının gelişinin habercisi Beraat Gecesi huzur içinde idrak edildi. Beraat Gecesinde Düzce’deki camiler, soğuk havaya rağmen doldu taştı. Camilerde ibadet yapmak isteyen vatandaşlar camilerin dışında Düzce Müftülüğü tarafından organize edilen mevlid programlarını dinleyerek namazlarını kıldı. Namaz sonrasında camilerden çıkan cemaat için Düzce Belediyesi ve Düzce Tarım Orman İl Müdürlüğü ile derneklerin kurduğu ikram çadırları kurdu. Kurulan çadırlarda Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, camiden çıkanlara ikramlarda bulundular.

 

Vali Zülkif Dağlı; beraat gecesi dolayısıyla açıklama yaparak Düzcelilierin ve dünyadaki Müslümanların gecesini kutladı. Vali Dağlı; “Mübaret beraat gecemizi hep birlikte idrak ediyoruz. Biraz önce yatsı namazımızı birlikte kıldık. Cedidiye Camimiz her zamanki gibi kalabalık. Cemaatimizle doldu, taştı. Yakında Ramazan ayına da yine başlamış olacağız. İnşallah bayramı da hep birlikte millet olarak huzur içinde kutlayacağız. Vatandaşlarımızın mübarek beraat gecesini kutluyorum” dedi.

 

Cedidiye Cami önünde Düzce Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından kurulan standa Düzcelilerin Beraat Gecesi’ni kutlayan Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, cemaatte de çeşitli ikramlarda bulundu. İkram çadırında görevine yeni atanması nedeniyle vatandaşların tebriklerini de kabul eden Celal Kasapoğlu, vatandaşların beraat gecesini kutlayarak ikramlarda bulundu. Celal Kasapoğlu yaptığı açıklamada; “Mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Belediyemizin Sosyal Yardımlar Müdürlüğümüzün bu etkinlikleri sürekli oluyor. Bu akşamda bu etkinliğe biz katıldık. Vatandaşlarımızla birbirimizin kandilini kutluyoruz” dedi.    

 

    


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.