Vekil Yılmaz Nakliyeciler İçin Söz Aldı

Vekil Yılmaz Nakliyeciler İçin Söz Aldı

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM’de düzenlenen basın toplantısında kamyoncunu esnafının sorunlarını dile getirdi.

Kamyoncu ve taşıyıcı esnafının son dönemlerde içinde bulunduğu mali sıkıntı nedeniyle MHP Düzce Milletvekili Ümit yılmaz ve beraberindeki MHP’li Milletvekilleri 

TBMM’de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda söz alan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, gelen zamlarla birlikte kamyoncu esnafının mali açıdan zor durumda olduğunu ve bu sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğine vurgu yaptı.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kamyoncu ve nakliyeci esnafımızın son günlerde yaşamış olduğu sıkıntılar aslında bu yıllardır biriken sıkıntılar. Özellikle döviz fiyatlarındaki hızlı yükseliş oldukça olumsuz etkilemişken son dönemde yaşadıkları e-fatura, dijital takometre, sürüş zamanlarının çok kısa olması ve bu aralıklı sürüşlerin ekonomik olarak artık içinden çıkılamaz hal alması oldukça olumsuz etkilemiştir. Kamyoncu ve nakliyeci esnafı Türkiye’de ciddi bir nüfusu kaplamaktadır. Bu doğrultuda değerlendirilip Cumhurbaşkanlığı hükümeti tarafından muhakkak bir çözüm bulunması gerektiği kanaatindeyim. ETDS sisteminin şu anda 6 ay boyunca geciktirilmesi doğru bir yaklaşımdır ama kısa bir zaman dilimini kapsamaktadır. Bunun şu şartlar altında uygulanabilmesi mümkün görülmemektedir. Açık ve net olarak söylüyorum, kamyoncu ve nakliyeci esnafı bu işin altından kalkamaz ve bunun bedelini yine enflasyon olarak en ağır şekilde halkımız öder. Çünkü her ne kadar nakliyeci esnafı 850 bin kişi gibi bir rakamsa da taşıdıkları ürün itibariyle baktığınız zaman 82 milyon insanı doğrudan ilgilendiren bir sektördür. İstiyoruz ki, burada daha makul daha mantıklı yaklaşması gerekiyor hükümetimizin. Çözüm konusunda muhakkak nakliyeciler kooperatifiyle özellikle nakliyeciler kooperatifleriyle irtibata geçilmesi lazım. Onların sorunlarını ve çözüm önerilerini dinlemeleri lazım. Aksi takdirde bunun neticesinde birçok kontak kapatan ve yine devlet kapılarına başvurmak zorunda kalacak olan bir insan kitlesiyle karşı karşıya kalırız diyorum."

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.