Sosyolog Narlı Vizyon Konferansının Konuğu Oldu

Sosyolog Narlı Vizyon Konferansının Konuğu Oldu

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen Vizyon Konferansında konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Narlı , Türkiye siyasetinin genel boyutlarına değindi. Narlı, konuşmasında, özellikle kadınların siyasete katılımları ile gençlik üzerindeki konulara değindi.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Vali Dr. Zülkif Dağlı, Milletvekili Fahri Çakır, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, ilçe Belediye Başkanları, protokol üyeleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ev sahibi olarak yaptığı açılış konuşmasında konferansa katılan Nilüfer Narlı'ya teşekkür etti.

Özgeçmişinin okunmasından sonra konferansına başlayan Narlı, siyaset ve sosyoloji konularına değindi. Türkiye siyasetinin sosyolojik açıdan değerlendirmesini yapan Narlı, kadınların ve gençlerin siyasetteki yerinin giderek ağırlık kazandığını vurguladı.

Ayrıca düzenlenen konferansta gerçekleştirilen konuşmalar, işitme engelli katılımcılar için işaret dili yoluyla seyircilere aktarıldı.

Gerçekleştirdiği konuşmasında gençlere kendilerini gelişmeleri konusunda önerilerde bulunan Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Narlı şöyle konuştu:

“Çeşitliliğin son yıllarda önemi daha fazla ortaya çıkmaya başladı. Eskiden bir alanda uzmanlaşırdık. O alanda derinleşirdik. Tabii ki derinleşiyoruz. Artık trans disiplin çalışmaları var. Trans disiplin çalışmalarını şöyle açıklamak istiyorum. Şu anda bilişim mühendisleri ile birlikte bir proje yürütüyoruz. Bu projenin amacı büyükşehir belediyesinin büyük veri üzerinden belediye hizmetleri ve ihtiyaçlarının nasıl örtüştüğünü nerelerde örtüşmediğinin değerlendirmek burada tamamen örtüşmediğini değerlendirmek. Büyük data görüntülerinden yola çıkarak daha sonra akıllı kentler hedefi için destek olacak fikirler üretmek için bunları geliştirmek ve akıllı sistemler için modeller oluşturmak. Fikirler üretmek için, bunları geliştirmek ve akıllı sistemler için modeller oluşturmak.  İnsanlar soruyor. Sosyologlar ne iş yapar?  Diyorum ki o kadar çok iş yapıyorlar ki yeter ki siz kendinizi öğrencileri iyi yetiştirin. Hangi anlamda iyi yetiştirin metedolojiyi iyi öğrenin. İstatistik kullanmayı iyi öğrenin. Ama en önemlisi teorik donanım. Çünkü teorik donanım olmadan sizin kavramları, geliştirmeniz mümkün değil. Kavramlar bizim anahtarlarımız. Biz o anahtarlarla kapıyı açıyoruz.”

Konferansın ardından Nilüfer Narlı gelen soruları cevaplandırdı. Programın son bölümünde de Belediye Başkanı Faruk Özlü, Narlı'ya çiçek takdim etti.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
26.01.2020
14:22

Fahri çakır ile ayşe keşif vitrin mankeni gibi programlarda kendilerini gösteriyorlar bunlar milletin vekili değil milletin gölgesi bile olamazlar kendi çıkarları için varlar milletvekilliklerinde ne yaptıkları isler var ne de varlıklar belli

Katılıyorum   Katılmıyorum
%49,58
Fahri çakır yaşıyormuymuş


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.