Düzce'nin Kalbi İçin Türkiye Ayakta

Düzce'nin Kalbi İçin Türkiye Ayakta

Düzce'nin Kalbi İçin Türkiye Ayakta

İYİ Parti Gurup Başkanvekili, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Düzce’de yaşanan sağlık sorunlarıyla ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi.

İYİ Parti Gurup Başkanvekili, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Düzce’de yaşanan sağlık sorunlarıyla ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi.

Düzce’de son zamanlarda yaşanan sağlık sorunlarına ve özellikle kalp krizi ölümlerine tepkilerini ortaya koymak isteyen başta Düzceliler olmak üzere tüm Türkiye sosyal medya platformlarında kampanyalar düzenleyerek seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve diğer yetkililere duyurmaya çalışıyorlar.

Son olarak TBMM’de CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın ardından bir soru önergesi de İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan’dan geldi.

İşte İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan’ın TBMM’ye sunduğu ve Sağlık Bakanı'nın Fahrettin Koca’nın cevaplamasını istediği o soru önergesi; 

 “Düzce’de ciddi anlamda doktor sıkıntısı çekilmekte, özellikle hastaların kalp damar rahatsızlıklarında müdahale edecek doktor eksikliği bulunmaktadır. Kalp krizi geçiren hastaların; başta kardiyoloji konusunda doktor olmaması, teçhizat yetersizliği, mevcut teçhizatların bozuk ya da çalışma performansının düşüklüğü ve başka hastanelere sevk edilme sırasında yaşanan zaman kaybı nedeniyle vefat ettiği ifade edilmektedir.

Alınan bilgilere göre; Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde görev yapan Kalp Damar Uzmanı Dr. Erkin İlkeli ve Genel Cerrahi  Uzmanı Dr. Sinan Cumhur Karakoç, geçici görevle Şırnak’a gönderilmiştir. Hastanedeki bazı ameliyatların iptal edildiği yönünde de duyumlar alınmaktadır.

Bu bilgiler çerçevesinde;

Kalp krizi geçiren hastaların; başta kardiyoloji konusunda doktor olmaması, teçhizat yetersizliği, mevcut teçhizatların bozuk ya da çalışma performansının düşüklüğü ve başka hastanelere sevk edilme sırasında yaşanan zaman kaybı nedeniyle vefat ettiği doğru mudur?

Düzce’de Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi olmak üzere 1 devlet, 1 de üniversite hastanesi olmasına rağmen kardiyoloji konusunda neden sıkıntı yaşanmaktadır?

Bu hastanelerde kardiyoloji bölümü var mıdır? Varsa bu hastanelerde görev yapan kardiyoloji uzmanı sayısı kaç?

Düzce’de bu konuda açık yaşanmasına rağmen Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde görev yapan Kalp Damar Uzmanı Dr. Erkin İlkeli ve Genel Cerrahi Uzamanı Dr. Sinan Cumhur Karakoç’un geçici görev ile Şırnak’a gönderildiği doğru mudur? Bunun gerekçeleri nelerdir? Bu iki doktorun yerine atama yapılmış mıdır?

Düzce Devlet Hastanesi’nde bazı ameliyatların iptal edildiği doğru mudur? Bunun gerekçeleri nelerdir?

Düzce’de kalp rahatsızlığı yaşayan hastalar için gerekli teçhizatlar neden bozuktur, bu konuda neden yetersizlik yaşanmaktadır, bu teçhizatların çalışma performansı neden düşüktür?

Düzce’de ki hastanelere kardiyoloji ile ilgili teçhizatlar ne zaman alınmıştır, bunlar alınırken nasıl bir prosedür izlenmiştir? Bu teçhizatların denetimi yapılmakta mıdır?

8 Düzce’ye yeterli sayıda kardiyoloji uzamnı doktor ataması yapılması düşünülmekte midir? Bu ne zaman gerçekleşecektir?

Düzce’deki 2 hastanede kardiyoloji konusundaki sıkıntılar giderilene kadar, özellikle kalp krizi geçiren hastaların hayatlarını kaybetmemesi ve başka rahatsızlık yaşayan hastaların sağlıklarına kavuşması için Bakanlık olarak ne gibi tedbirler alınması düşünülmektedir?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.