Vatandaş Diyor Ki...

Vatandaş Diyor Ki...

Vatandaş Diyor Ki...

Gazete burasıdüzce'nin haberine göre ; Düzce'de yaşanan sağlık sorunlarına Düzceli vatandaşlar sert tepki gösterdi. Vatandaşlar özellikle Düzce’deki hastanelerin gerek uzman doktor, gerek cihaz ve gerekse idari açıdan geldiği noktayı, “yöneticilerin beceriksizliği” olarak değerlendiriyor.

 Gazete burasıdüzce, Düzce’de özellikle kardiyoloji alanında yaşanan doktor ve tıbbi cihaz sıkıntısı ile ilgili vatandaşların nabzını tuttu. 

   “Düzce’de sağlık, hastanelerin durumu ve özellikle kardiyoloji alanında yaşanan sıkıntıları nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye soran Gazete burasıdüzce muhabirleri, vatandaşlara bir dokundu, bin ah işitti.

İLHAN ÇAKIR: “SAĞLIK YÖNÜNDEN HER KONUDA SIKINTI VAR!”

   Düzce’de sağlık yönünden her konuda sıkıntı olduğunu söyleyen İlhan Çakır isimli vatandaş; “Hastanede çok sıra bekliyoruz, bizimle ilgilenen yok. Hastanede doktor eksiği var doktor bulamıyoruz, temizliğe özen göstermiyorlar, önceden randevulu sistem vardı artık oda yok” dedi.

KEVSER FİRUZE:  “HASTANE VAR AMA DOKTOR YOK”

   “Düzce Atatürk Devlet Hastanesi yetersiz” diyen Kevser Firuze isimli vatandaş da; “Büyük bir hastane var, ama doktor sayısı az.  Sıra bulamıyoruz ve muayene olamadan geri dönüyoruz. Doktor sayısının arttırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

BAYRAM CEYLAN: “DÜZCE’DE SAĞLIK KONUSUNDA

BÜYÜK SIKINTILAR VAR”

   Düzce’deki hastanelerde birçok eksikliklerin olduğunu kaydeden Bayram Ceylan isimli vatandaş da; “Çok sıkıntılar var, sıra almaya gidiyorum, kişi ya içerden tanıdık birisiyle anlaşıyor biz de sıra bekliyoruz. Ben hastayım rahatsızım “bekle” diyorlar. Doktora laf söyleyemiyoruz çünkü haberlerde görüyoruz hakkımızı arayıp eleştirdiğimizde haklı olduğumuz halde haksız duruma düşüyoruz. Benim başıma geldi; bir kişi  “bir şey sorup çıkacağım” dedi “tamam kardeşim sor” dedim bir baktım doktor reçete yazıyor, ben de sinirlendim “hocam siz ne yapıyorsunuz bu bayan bir şey sorup çıkacaktı ama siz reçete yazıyorsunuz. Dışarıda bir sürü insan sıra bekliyor, durumu benden daha ağır olan kişi bile var, ilaçları pahalı ve eli ayağı tutmuyor. Siz burada reçete yazamazsınız” dedim ve karşımdaki bayan bana hakaret etti. Doktora “benim sıram ne olacak?” dedim doktor da “gel anlat” dedi “ben hastayım, stresliyim, dışarıda vatandaş bekliyor siz sıra almayan vatandaşa reçete yazıyorsunuz, bir sürü kişinin hakkını yiyorsunuz” dedim. Sağlık konusunda büyük bir boşluk ve eksiklik var. Burada tedavi edemediği hastayı başka bir hastaneye sevk ediyorlar. Eski sistemden daha çok memnundum açıkçası, hastayı ayrıntılı bir şekilde muayene etmeden reçete yazıyorlar” şeklinde konuştu.

HALİL BİÇER: “DÜZCE VALİSİ HASTANEYE GİDİP TEFTİŞ ETMELİ

İNSANLAR MAĞDUR EDİLİYOR”

   Halil Biçer isimli vatandaş da, Düzce’deki hastanelerde yaşanan sıkıntıları Düzce Valisi ZülkifDağlı’nın yerinde görmesini isteyerek, “Sıra alırken huzursuzluk çıkıyor, insanlar birbirleriyle tartışıyorlar, sağlık ocağındaki sıramatikten olsa ve insanlar sıralarını kendileri alsa bu kadar huzursuzluk yaşanmaz diye düşünüyorum. İki tane görevli var. İnsanlar uzun kuyruklarda sıra bekliyorlar. Doktorlar başkalarını muayene ederken içeri girmek zorunda kalıyoruz doktor  “hastam var” diyor sıra beklemekten gergin olduğumuz için bu sefer vatandaşla doktor arasında tartışma yaşanıyor. Haklı olduğumuz halde haksız duruma düşüyoruz, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda bir şeyler yapması lazım. Devlet vali göndermiş, ilin sorumlusu validir. Valinin hastaneye gidip teftiş etmesi gerek” dedi.

 

HASAN TOPALOĞLU: “TOMOGRAFİ İÇİN BİR AY

SONRAYA SIRA VERDİLER…”

   Düzce’deki sağlık hizmetlerinden vatandaşların iyi derecede yararlanamadıklarını dile getiren Hasan Topaloğlu, “Hastanemizde çok eksik var. Eşim hastaydı, tomografi sırasını bir ay sonraya verdiler, ben Ereğli’ye gittim eşime 1100 liraya tomografi çektirdim, git gel masraflarını söylemiyorum bile. Eşim tekrar hastalandı yine sırayı çok uzun bir süreye verdiler “eşim hasta; bu kadın bir hafta nasıl idare edecek?” dedim sırayı bir hafta sonrasına aldım ve  ağrı kesici verdiler. Bu devirde, bu teknoloji çağında, doktorun bol olduğu ülkemizde, bu eksiklik ve sorumsuzluk nasıl olur? Kocaman hastane yapmışlar bu kadar büyük hastaneye bir tane mi tomografi makinesi koymuşlar? Gelişmekte miyiz anlayamıyorum” dedi.

 

İMDAT DURAN: “İKİ KEZ KALP KRİZİ GEÇİRDİM, DÜZCE’DE

MÜDAHALE EDEMEDİLER”

   İki kez kalp krizi geçirdiğini söyleyen İmdat Duran, Düzce’de doktor ve cihaz sıkıntısı olması nedeniyle Bolu ve Sakarya illerine sevk edildiğini kaydetti. Duran; “Düzce’de sağlık hizmetleri hiç iyi değil. Doktorlarımız eksik ve doğru dürüst sağlık hizmeti verilmiyor. Bu nedenle Düzce’deki insanlarımız, Bolu başta olmak üzere başka illere gitmeyi tercih ediyor. Ben iki sefer kalp krizi geçirdim. İkisinde de beni Ada Tıp ve Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk etiller. Düzce Araştırma Hastanesinde cihaz olmadığı için Ada Tıp’ta anjiyo oldum. Bolu’daki sağlık hizmeti Düzce’den kat be kat daha kaliteli” ifadelerini kullandı.

 

MUSTAFA ÇIKTIKÇI: “BAŞKA İLLERE SEVK EDİLEN VATANDAŞLAR

YOLLARDA CAN VERİYOR”

   “Düzce’deki doktor ve cihaz eksikliği, devletin ve milletvekillerinin acizliği” diyen Mustafa Çıkrıkçı isimli vatandaş,  “Başka illere sevk edilen vatandaşlarımız yollarda can veriyor. Sorsanız; ‘Batı Bizi Kıskanıyor’ diyorlar. Ama Düzce’de hastane olmasına rağmen, doktor ve cihaz eksiği var. Hazır var olan doktorları da geçici görevle doğu illerine gönderiyorlar. Bu saçmalığı kabul etmek mümkün değil” ifadelerine yer verdi.

 

ŞİNASİ ŞEN: “HASTALARA MÜDAHALE EDEMİYORLARSA

NEDEN O HASTANEYİ YAPTILAR”

   Kendisinin de kalp hastası olduğunu belirten Şinasi Şen de, “Ben de kalp hastasıyım. Düzce’de kalp doktoru sıkıntısı yaşanması insanları mağdur ediyor. Acil durumlarda hastaların çevre illere gönderilmesini de doğru bulmuyorum. Acil hastalara müdahale edemiyorlarsa, neden o hastaneyi yaptılar? Özellikle kalp alanında doktor sıkıntısının giderilmesi gerekiyor. Düzce gibi nüfusu kalabalık bir ilde doktorun olmaması ayıp bir şey” dedi.

 

MEHMET BAYRAKTAR: “DEVLETİN VE YETKİLİLERİN BİR AN ÖNCE

ÖNLEM ALMASI LAZIM”

   Mehmet Bayraktar isimli vatandaş da; “Tabi ki dünyada en çok önemli olan şey insan için sağlık. Sağlıkta da doktor ve anjiyo cihazlarının olmaması nedeniyle, çevre illere sevk edilen çok değerli iki arkadaşımızı kaybettik. Çok üzgünüz. İnşallah bir daha böyle kayıplar olmaz diyoruz. Ama olmaması için tabi ki devletin ve yetkililerin önlem alması lazım” diye konuştu. 

 

VELİ YAMAN: “YETKİLİLER

ACİLEN HAREKETE GEÇMELİ”

   Düzce’de sağlık konusunda yaşanan sıkıntılar ile ilgili yetkililerin acilen harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Veli Yaman, “Düzce büyük bir il. Hele ki sağlık gibi önemli bir konuda sıkıntı çekmemesi lazım. Eğer sağlık konusunda bir sıkıntı yaşanıyorsa, bu konuda Düzce’deki tüm yetkililerin acilen harekete geçmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. 

 

KAZIM ŞEN: “SAĞLIK ERTELENEMEZ… ACİLEN ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ…”

   Kazım Şen ise, “Bu konuda devletin en kısa sürede çözüm üretmesi gerekiyor. Çünkü en beklenmeyecek ve ertelenmeyecek şey sağlık. O yüzden bunun telafisi yok. Kalp krizi geçiren hastaların çevre illere sevk edilirken yolda hayatını kaybetmesi, büyük bir ihmal. Çünkü gerekli cihazlar olsaydı ve gerekli müdahale şansı olsaydı, bu tür kayıplar yaşanmayabilirdi” ifadelerine yer verdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.