“Afetzedeler bayrama belirsiz girecekler”

Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, Düzce gündemini değerlendirdi. Gündeme ilişkin basın açıklaması yapan Birkan Mertol; Sel felaketinin yaşandığı bölgede devleti temsilen idarecilerden kimsenin bulunmadığı belirterek,” Bu durum afetzedelerde umutsuzluğa neden oluyor. O bölgedeki insanlarımız unutulmasın” dedi. Belediye Meclisi’nin geçmiş dönemlerde yapılan harcamaları denetleyecek olan komisyona güvendiğini dile getiren Birkan Mertol, ancak 2018 yılı bütçesinin bu meclis tarafından onaylandığını da dile getrdi.   

Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, il binasında basın açıklaması yaparak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’la birlikte Akçakoca’da ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyleyen Mertol; “Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman’la birlikte Akçakoca Merkez, Uğurlu ve Esmahınım köylerini ziyaret edip afetzedelerle bir araya geldik. Afetin bıraktığı zararlar çok büyük. Vatandaşlarımızın büyük hasarı var. Ankara’dan gelen yardımlarla valiliğimiz bir miktar para dağıtımı yapmış. Ama vatandaşlar geleceğe karamsar bakıyorlar. Kendilerinin yalnız bırakıldıklarını söylüyorlar. Sayın milletvekilimiz de Cuma günü TBMM’de konuyla ilgili bir basın toplantısı yapacak. Orada gördüğümüz kadarıyla devleti temsil eden kimse yok şu an. Yetkililere de bunu hatırlatmak isteriz. Önümüz bayram. Büyük ticaretler yapan vatandaşlar, borçlarıyla ilgili açıklama bekliyorlar” dedi.    

“Ay dönemi icraatsız geçti, borç arttı”  

Dursun Ay döneminde borcun hemen hemen iki katına çıktığının ifade eden Birkan Mertol; “Türkiye’de bir metal yorgunlukla başlayan ve daha sonra bazı belediye başkanlarının görevden alınmasıyla devam eden bir süreç yaşadık. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş te görevden alındı. Sonrasında sayın Dursun Ay belediye başkanı olarak göreve başladı. O zamanlar kendisi sayın Keleş dönemindeki yanlışları kabullenmişti. 1.5-2 yıla yakın kendisinin başkanlığı oldu. Onun döneminde 300 Bin TL’lik borcun 500 Bin TL’ye çıktığını gördük ama bir icraat de göremedik” dedi. 

 “Bütçeyi onayladılar araştırma komisyonu kuruyorlar”

Harcamaların ve ihalelerin araştırılması için daha önce de teklifin sunulduğunu belirten Mertol; “2018 yılı bütçesi yeni seçilen meclis tarafından onaylandı. Birçok sıkıntının olduğu, yolsuzluk söylemlerinin olduğu bu bütçenin neden bu kadar hızlı bir şekilde onaylandığını sormuştuk. Meclisteki İYİ Partili arkadaşlar, harcamaların ve ihalelerin araştırılması için komisyon kurulması teklifi sunulmuştu. Fakat reddedilmişti. Pazartesi günü yine İYİ Partili arkadaşların sunduğu komisyon teklifi bu kez kabul edildi. Her partiden arkadaşlar var bu komisyonda. Bu komisyonun kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bayramlaşma 3. günü

Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, Kurban Bayramının Düzce, tüm Türkiye ve İslam alemine hayırlı olması dileklerini ileten Mertol, ibadetlerin kabul olmasını temennisinde bulundu.  Saadet Partisi Düzce İl Teşkilatının bayramın 3.günü il binasında bayramlaşma yapacağını söyledi., sözlerini basın mensuplarının bayramlarını tebrik ederek noktaladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.