8 Sporcu İlk Defa Anıtkabir'i Pedal Çevirerek Gördü

8 Sporcu İlk Defa Anıtkabir'i Pedal Çevirerek Gördü

Düzce Bisikletçiler Kulübü sporcuları, Türkiye Cumhuriyeti Gazi Mustafa Atatrük’ün daimi istiharatgahı Antkabir’e pedal basarak iki günde Ankara’ya ve Anıtkabir’e ulaştılar. İki gün süren bisiklet üzerinde yolculukla Ankara’ya ulaşan sporcular Ata’ya minnet ve şükranlarını sunarak dua edip Düzce’ye gelmek üzere yola çıktılar.

Düzce’den 9 Kasım Cumartesi sabah erken saatlerde yola çıkan Düzce Bisikletçiler Kulübü üyesi 25 bisikletçi, Bolu’daki bisikletçilerle buluşarak Kızılcahamam’a kadar pedal bastılar. Cumartesi akşamını Kızılcahamam’da geçiren sporcular 10 Kasım Pazar günü sabah saatlerinde Anıtkabir’e ulaşmak için tekrar pedal bastılar. Öğleden sonra saat 14.00 sıralarında Anıtkabir’e ulaşan Düzce Bisikletçiler Kulübü üyeleri burada mozoleye çiçek bırakarak Atanın huzurunda saygı duruşunda bulundular. Dualar eden sporcular, ziyaretin ardından tekrar Düzce’ye dönmek üzere yola çıktılar.

Ayrıca hayatları boyunca Ankara ve Anıtkabiri görmeyen 8 sporcu da kafile ile birlikte başladıkları yolculuk sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün daimi istiharatgahına kadar pedal basarak 10 Kasım’ı atanın huzurunda geçirdiler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.