Kestane Üretimini Tehdit Ediyor

Kestane Üretimini Tehdit Ediyor

Düzce’de son yıllarda çiftçilerin ve vatandaşların baş belası haline gelen Amerikan Beyaz Kelebeğinin ardından Kestane Gal Arısı denilen böcek de Düzce’ye girdi. Böceğin 3 yıl içinde üremesini tamamlayarak özellikle kestane ağaçlarına çok büyük zarar vereceği uyarısı yapıldı.

Düzceli çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen Amerikan Beyaz Kelebeğinin ardından Düzce’ye giriş yapan ve kuluçka dönemine giren Kestane Gal Arısı isimli böceğin 3 yıl içinde özellikle kestane ağaçlarına ve arıcılığa büyük zarar vereceği uyarısı yapıldı.

Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Recep Yavuz sosyal medya hesabından yaptığı uyarıda “Bilindiği gibi Kestane Gal arisi Düzce'ye giriş yaptı, 3-5 sene sonra meyve veriminde önemli zararlar oluşturuyor. Popülasyonu artmadan mücadeleye başlanmalı” dedi.

 

Kestane Gal Arısı nedir?

Türkiye’ye ilk olarak Yalova’da görülmeye başlanan Çin menşeli Kestane Ağacı zararlısı Gal Arısı Kestane üretiminde ciddi ürün kayıplarına yol açıyor. Bununla birlikte arıcılarında korkulu rüyası haline gelen zararlı için biyolojik mücadele başlatıldı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.