Hayvan hakları ve yasalar çalıştayı yapıldı

Hayvan hakları ve yasalar çalıştayı yapıldı

Hayvan hakları ve yasalar çalıştayı yapıldı

Düzce Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Dursun Altıntaş ve Onursal Başkan Ulviye Dikmen’in açılış konuşmaları ile başlayan çalıştay, Dayanışma Hayvan Hakları Federasyonu Genel Başkanı Timur Ugan, yaşanan sel felaketi için geçmiş olsun sözleriyle başladığı konuşmasında önemli noktalara dikkat çekti. “ Tüm canlıların bu Dünya’da yaşam hakkının savunulması gerektiğini, her canlının ekosistemde bir görevi olduğunu vurgulayan Ugan, doğanın dengesinin bozulmasının insan hayatını kısa bir zaman sonra tehdit edeceğini, insanın doğaya verdiği zararın bedelini çok ağır ödeyeceğinin de altını çizdi. Ayrıca, çevre kirliliği ve yanlış yapılaşmanın, doğal afet değil insan hatası olduğunu da vurguladı.

 

Sokak hayvanlarının sorunlarına çözüm alternatiflerinin tartışıldığı çalıştayda, konuşmacı Elif Ertürk bakımevlerinin nasıl olması gerektiği ve gönüllülerle yerel yönetimlerin iş birliği yapmaları konusunda geçmişte yapılan çalışmalardan örnekler verdi. Konuşmasına “işkence gören, eziyet edilen hayvanlar bizlere insanın en kötü yüzünü gösteriyor” sözleriyle başlayan Hülya Yalçın, hayvanlar arasındaki ayrımcılığın değil, tüm hayvanların bu Dünya’da yaşama hakkı olduğunu belirtti.

 

İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim projelerini desteklediklerini, sosyal medyanın sadece hayvan fotoğraflarını beğenmek için değil onların yararına, etkin kullanılması gerektiğini söyledi. İnsanı temel alan yasal çalışmalara da dikkat çeken Yalçın, genelge ve tamimlerle değişiklik yapılmasına katkıda bulunduklarını, avlanmanın cinayet olduğunu, hayvan öldürmenin zevk ve spor olamayacağını belirterek yerel yönetimlerden beklentileri konusuna değindi. Dernek Başkanı Dursun Altıntaş ise; hayvanların sağlıklı yaşayabilmeleri için kısırlaştırmanın önemine vurgu yaptı. Barınağı olmayan belediyeler kısırlaştırma yapamadığı için sokak hayvanlarının sayısının çoğaldığını, Düzce Belediye Başkanı  Faruk Özlü’nün girişimiyle yapılan hayvan hastanesi ve rehabilitasyon merkezinin açılması durumunda, kısırlaştırma ameliyatlarının hızlı bir şekilde yapılması sonucunda sayı azalacağı için, kontrol altına alınan hayvan nüfusu hem sokak hayvanlarından tedirgin olan vatandaşları rahatlatacağını hem de hayvanların sağlıklı ve rahat yaşayabilmeleri için en uygun çözüm olacağını belirtti


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.