Alan taramaları başladı

Alan taramaları başladı

Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Düzce Valiliği, Çilimli Kaymakamlığı, Çilimli Belediyesi ve Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Türkiye’de Mevsimlik Fındık Tarımında En Kötü Biçimlerdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesine Yönelik Kapsamlı Model Projesi” bu yılda devam ediyor. Genç ve dinamik öğretmenler alan taramalarına start verdi. 

Çilimli proje koordinatörü Nuray Eran Türedi ve öğretmenler Aylin Tok, Aleyna Konuralp, Bilge Ulcay, Reyhan Şimşek, Duygu Pehlivan, Yağmur Savaşçı, Tuğçe İrem Özdoğan, Emre Direk, Fatmanur Hızel, Şerefcan Dereli, Bünyamin Çakar, Büşra Dadak, Tunahan Aksoy, Kevser Begen ve Aleyna Karslıoğlu tarafından, eğitim öğretime başlamak için aileler, dayıbaşları ve muhtarlarla görüşmeler yapıldı.

 

"Mevsimlik Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Sonlandırılması Projesi" bu yıl da hasat döneminin gelmesiyle birlikte faaliyetlerine başladı. Doğu illerinden birçok tarım işçisinin geldiği Düzce projeyi başarıyla uygulayan illerin başında yer aldı.  Mevsimlik tarım işçilerinin çadırları tek tek ziyaret edilerek dayıbaşları ve ailelere projenin içeriği anlatıldı. 3-15 yaş aralığındaki öğrencilerin kayıtları alındı.

Bu yıl fındık mahsülündeki artışın işçi ve çocuk sayısına da yansıdığı gözlemlendi. Projenin ilerleyen aşamalarında çocukların okula ulaşımı için servis hizmetleri, yemek ve kırtasiye giderlerinin karşılanması, sosyal aktivitelerin düzenlenmesi,  çocukların mahrum kaldıkları eğitim süreçlerinin telafi edilmesi için hazırlıklar sürdürülüyor 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.