Bakanlığın Talimatıyla Düzce’de Faaliyete Geçti

Bakanlığın Talimatıyla Düzce’de Faaliyete Geçti

Adalet Bakanlığı, daha önce 7 pilot ilde faaliyete geçirdiği Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerini ülke çapında yaygınlaştırıyor. 3 Şubat’ta 27 adliyede daha eş zamanlı olarak yeni Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü faaliyete geçti.  

 

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanlığı koordinesinde 7 pilot ilde kurulan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri (ADM) ülke çapında yaygınlaştırılıyor. Adalet Bakanlığının 3 Şubat itibarıyla 27 adliyede (Ankara, Ankara Batı, Antalya, Aydın, Bakırköy, Batman, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Karşıyaka, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Sakarya, Bolu, Kırıkkale,  Sivas, Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa adliyeleri) daha faaliyete geçirdiği ADM’ler, Mart ayı sonunda 26 adliyede daha kurulacak.

Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün sık sık vurguladığı onarıcı adalet ve mağdur odaklı yaklaşım ilkeleri çerçevesinde ‘Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Haklarının Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında Türkiye'ye özgü bir model olarak kurgulandı. (İHA)

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.