Gazeteci Selvi Düzceliler İle Buluştu

Gazeteci Selvi Düzceliler İle Buluştu

Düzce Belediyesi’nin düzenlediği konferansta konuşma yapan gazeteci-yazar Abdulkadir Selvi, güçlü devletlerin gelişmiş ülkeler sınıfına girdiğini söyledi. Dünyadaki ülkelerin gelişmişlik açısından genel bir değerlendirmesini yapan Selvi, ‘ Siyasi istikrar ve düzgün ekonomisi olan ülkeler gelişmiş ülkelerdir’ dedi.

Düzce Belediyesi’nin Vizyon Konferansları programı çerçevesinde Düzce’ye gelen Hürriyet Gazetesi yazarı Aldülkadir Selvi, belediyenin kültür merkezindeki Celil Yağız salonunda konuşma yaptı. Selvi, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından karşılandı.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı..Kalabalık bir dinleyici gurubuna konuşan Selvi, konferansın ilk bölümünde Türkiye’nin genel bir siyasi analizini yaptı ve şu görüşlere yer verdi:

“ Siyasette istikrar çok önemlidir. Geçmiş dönemlere baktığımızda, bir yılını bile tamamlayamamış hükümetler dönemi oldu. Bakanların sıkça değiştirilmesini gözlemledik. İktidarlar topluma uzun vadeli kalkınma programları koymalıdır. Böyle yapıldığı takdirde, gelişmişlikten söz edilebilir. Siyasi yapı ile ekonomi yapının güçlü olması o ülkenin gelişmesinin temel unsurudur. Güçlü devletler ve ülkeler de bu yapıyla ortaya çıkar”

Türkiye’nin dış politikası ile iç politikasının birlikte ele alınması gerektiğine değinin Selvi bu konuda da şu görüşlere yer verdi:

 “ Güçlü devlet olmanın kriterleri vardır. Bunun en temel göstergesi dünya konjektörünü iyi takip etmektir. Özellikle dış politika kulvarında ki siyasi hareketler ile ekonomik çıkarların birlikte ele alındığı bir dönem geçiriyoruz. İç politika içinde güçlü devlet, istikrarlı yönetim ve güçlü lider ile güçlü denetim unsurlarının oluşması o ülkeyi gelişmişlik düzeyine çıkarır’

Yaklaşık 1 saat süren konferansın ardından Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi salondan gelen soruları cevaplandırdı. Selvi bu bölümde de gelen sorulara kısa ve öz cevaplar verdi.

Konferansın bitiminde Başkan Özlü, Selvi’ye çiçek takdim etti. Selvi dise, son çıkan kitabını Vali Dağlı ile Başkan Özlü’ye armağan etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.