Düzce Üniversitesi’nden Türkiye’de Bir İlk

Düzce Üniversitesi’nden Türkiye’de Bir İlk

İhtisaslaşma süreci kapsamında 30’un üzerinde ürün geliştiren Düzce Üniversitesi Türkiye’de bir ilke imza attı.

 

Düzce Üniversitesi kendi adına tescilli olan markaların satışı için MÜSİAD üyeleri tarafından kurulan Formlife Sağlıklı Yaşam Ürünleri AŞ. firması ile lisans sözleşmesi imzaladı.

Törene katılan MÜSİAD Genel Başkanı Vekili Ali Reis Topçu Düzce’nin bu girişimle ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise hiçbir şehirde örneği olmayan bu müteşebbislik modeli için MÜSİAD üyelerine teşekkür etti. 

Formlife Sağlıklı Yaşam Ürünleri AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aydın amaçlarının bitkisel ürünleri dünya pazarına ihraç etmek olduğunu vurgularken MÜSİAD Düzce Başkanı Vefa Pehlivan da ürünlerin tüm dünyada bilinir olması için çabalayacaklarını söyledi.

İstanbul’da Bina Hazır

Formlife Sağlıklı Yaşam Ürünleri AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aydın, İstanbul’da ürünlerin satış ve depolamasının yapılacağı bir bina tutulduğunu kaydederek “Türkiye’de ilk defa bir üniversite ile ticari bir şirket arasında akademik ve bilimsel çalışmalar ile üretilen değerleri ticarileştirdik. Piyasa değeri yüksek ürünler üretildi. 55 MÜSİAD üyesi arkadaşımız bir ortaklık kurdu. Kurulumun hemen ardından İstanbul’da satış ve depolama yapılacak olan binamızı tuttuk. Ekiplerimizi kurduk. Endemik bitki çeşitliliği açısından bakıldığında ülkemiz sağlıklı yaşam ürünleri konusunda bir avantaja sahip. Bizim hedefimiz bu zenginliği bitkisel ilaca çevirip dünya pazarına ihraç edebilmek. Üniversitemizin geliştirdiği 30’un üzerinde ürün var” dedi.

‘Tüm Dünyada Bilinir Olmasını İstiyoruz’

MÜSİAD Düzce Başkanı Vefa Pehlivan ise ürünlerin tüm dünyada bilinir olması için çabalayacaklarını dile getirerek “Ürünlerimizin tüm dünyada bilinir olması için çalışacağız. Dünyada marka değeri yüksek firmalar arasına girmeyi hedefliyoruz. Amacımız çok para kazanmak değil. Ülke refahı için yapılan çalışmalar bize haz veriyor” diye konuştu.

‘İşbirliği Gurur Kaynağı’

Düzce’nin bir sanayi ve üretim şehri olduğunun altını çizen MÜSİAD Genel Başkan Vekili Ali Reis Topçu Düzce Üniversitesi ile yapılan işbirliğinin kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyleyerek “Düzce bir sanayi şehri ve potansiyelinin tam manasıyla ortaya çıkmasını, ülke ekonomisine olan katkısının artmasını hedefliyoruz. İmzalanan protokol ile hedefe bir adım attığımızı düşünüyorum. Ortaklık kültürüne önem veriyoruz. Düzce Üniversitesi lisans haklarına sahip olduğu ürünleri bugün MÜSİAD üyeleri tarafından kurulan şirkete devretti. Bu bizim için bir gurur kaynağı” şeklinde açıklama yaptı.

‘Bir İlki Gerçekleştirdik’

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, bir ilki hayata geçirdiklerini vurgulayarak “Üniversitemiz öncülüğünde bir ilki hayata geçiriyoruz. Bu bir gurur kaynağı. İlk defa pilot üretimi bir üniversite tarafından gerçekleştirilen ürünler bölge müteşebbislerinin kurduğu bir şirket vesilesiyle lisanslanıyor ve ticarileşiyor. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp ülkemizde çok suiistimal edilmiş bir alandı.  Biz bilim eliyle kanıta dayalı olarak ürünler geliştirmeyi istedik. Bölge çiftçilerimizin tıbbi ve aromatik bitkilerin üreticiliğini yapması, fındığa alternatif olarak özellikle tıbbi ve aromatik bitkilerin bir gelir kaynağı haline gelmesini istedik. Özellikle tıbbi mantar ve arıcılık ürünlerinin çeşitlendirilmesinden doğan katma değer ile farklı ürünler üretmeyi hayal ettik. Yıllar önce bu topraklarda markalaşma olsun demiştik. Bugün bu hedefimizi gerçekleştirmiş olmanın halkı gururunu yaşıyoruz. 50 müteşebbisin üniversitemizin çalışmalarını ticarileştirmeye değer bulması çok önemli. Hiçbir şehirde örneği olmayan bu müteşebbislik modeli için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

‘İLERLEYEN GÜNLERDE RAFLARDA GÖRECEĞİZ’

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ilerleyen günlerde ürünlerin raflarda görüldüğüne de şahit olacaklarını belirterek “Bu ürünleri raflarda gördüğümüzde hatta yurtdışına ihraç edildiğine şahit olduğumuzda çok mutlu olacağız. Bu üniversite sanayi işbirliğinin önemli bir sonucu. İnşallah daha ileri seviyeleri hep birlikte göreceğiz. Ben ümitli ve heyecanlıyım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından marka lisans sözleşmesi taraflarca imzalandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.