Haber Basının Namusudur

Haber Basının Namusudur

Geçtiğimiz günlerde Düzce’de yer alan bir basın kuruluşunun Özel Çağsu Hastanesi ile ilgili ortaya koyduğu haberler hakkında Özel Çağsu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir basın toplantısı düzenledi. Demir toplantıda, hastane hakkında yapılan ithamların gerçeği yansıtmadığı söyledi.

Özel Çağsu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir, bugün akşam saatlerinde bir basın toplantısı düzenledi.

Geçtiğimiz günlerde Düzce’de bulunan bir yerel basın kuruluşunun Çağsu Hastanesi hakkında ortaya koyduğu haberlerin doğruyu yansıtmadığını belirten  Çağsu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir, “Hakkımızı hukuk yoluyla arayacağız. Kimse olmayan bir olayı olmuş gibi gösteremez” dedi.

 

Özel Çağsu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir toplantıda şöyle konuştu:

 

“Haber basıncının namusudur. Namus kıymetlidir. Olamayan bir olayı olmuş gibi yapmak son derece yanlış bir olaydır. Olayı çarpıtmak çok farklıdır. Tabii basın bizim için vatandaşa ulaşma doğru bilgilendirme noktasında son derece kıymetli bir konu ama kimse ben basınım diye önüne gelen haberi olamayan bir haberi asla ve asla yapma hakkına sahip değildir. Bizimle ilgili Öncü TV 3 haber yaptı. Birincisinde görmezden geldik, diğerinde yine öyle ama baktık ki bu olayın üzerine eğer biz gitmezsek olayın doğruluğunu vatandaşımıza aktarmazsak bu olay farklı yerlere gidiyor.

 

Olayın başlangıcı nedir? Herkes net bilsin. Öncü Tv’den haberi yapan arkadaş geliyor bizim hastane müdürlerimizden, yöneticilerinden para istiyor. Bize şu kadar para vereceksiniz. Olayı bana intikal ediyorlar, ben diyorum ki bizim bununla ilgili bir bütçemiz yok. Kimseye bir kuruş para veremeyiz. Olayın başlangıç noktası bu. İlgili arkadaşımız siz bize para vermezseniz buraya bir sürü giren çıkan oluyor sizinle ilgili haberler yaparız. Hastaneyi karalama noktasında haberler yaparız, şunu yaparız, bunu yaparız. Bana bu bilgi gelince bende diyorum ki isteyen istediği haberi yapsın. Biz ÇAĞSU Hastanesi olarak şu ana kadar hiçbir açığımız gediğimiz olmamıştır, olamazda. Bağlı bulunduğumuz kurumlar, İl Sağlık Müdürlüğü, Çalışma Bankalığı, Düzce Valiliği her gün denetim altında kafamıza göre bizim iş yapma şansımız yok.”

 

Yerel basın kuruluşu tarafından yapılan habere açıklık getiren Cavit Demir konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Bazı vatandaşlarımız bazı trafik kazası geçiriyor ya da iş kazası özele gidersem iş kazası raporu tutulmaz diyor. İlk önce özel tutar. İlk haberimiz, bir tane vatandaş geliyor ehliyet raporu alacak. Bakın arkadaşlar bunu herkesin iyi bilmesi gerekiyor. Devlet sizin Check Up’ınızı karşılamaz. Siz silah ruhsatı alacaksanız devletin sosyal güvencesiyle 5 tane 7 tane doktora bedava muayene olamazsınız. Bunlar özel rapora girer. Vatandaşımız geliyor ehliyet raporu alacak, ehliyet ile ilgili muayenesini oluyor. Sonra göz bozukluğum var diyor. O zaman diyor ki doktorumuz, lütfen giriş yapın, göz durumunuzu ölçeyim, reçetenizi de gözlüğünüzüde yazayım, eczaneden alın. Haber şu; bir hastadan 2 defa para alındı. Kardeşim böyle olmak olasılığı bile yok. Kanun belli. Kişi elini okutacak, koyduğunda o Ankara’ya gider, o kişiye bir muayene hakkı verir. Siz giriş olmadan, sanki insanları iki defa muayene ediyormuşuz gibi maalesef o arkadaşımız ilgili müdürlerden gerekli cevabı alamayınca bu tür yanlış bu tür bir haber yaptı, görmezden geldik.”

 

Eşimi ön plana atarak yalan haber yaptılar diyen Cavit Demir, açıklamasına şöyle devam etti:

“Sonra eşimi ön plana çıkararak bir iş görüşmesinde biz Düzcelileri sevmiyormuşuz, şunu yapmıyormuşuz şeklinde bir haber ve haberin binlerce paylaşımı. Herkese ulaşmak için aynı haberi sürekli paylaştılar. Biz Düzce 60 milyon dolarlık bir yatırım yaptık. Düzce’yi neden sevmeyelim? Düzce bizim memleketimiz. Biz Düzce’de kazanıyoruz Düzce’de yatırım yapıyoruz. Allah’ın izniyle şu an yatırım planlarımızda Kalp Damar Cerrahi bölümü var. Şu anda onun görüşmeleri yapılıyor. Düzce bölgesinde de Kalp Damar Cerrahi çok acil. Benim Bolu’da ki hastanelerimde kalp damar yok. Biz niye buradan başka illere hastalarımızı gönderelim. Allah razı olsun. Bizden önce yoğun bakımlar boştu. Şu an benim anestezi uzmanıma da çok teşekkür ediyorum. 9 yatağım var. 9’unun 9’u da dolu. İl dışına göndermemek için gece gündüz tüm hekimlerimiz gayret sarf ediyor ama bazıları sırf karalama ya da nema alamadığı için farklı haber yapıyor. Keşke biz böyle bir haber için açıklama yapma durumunda kalmasaydık.  Kanal sahiplerinin bu konuyla bir ilgisi var mı yok mu onu bilmem. Özel haber yapıyorum adını atarak haksız yanlış haber yapamazsınız. Yaparsanız soluğu mahkemede alırsınız. Avukatlarımız konuyla ilgili müracaatlarını yaptılar. Hukuk ne derse o.”

 

Yaptığın haberin arkasında duracaksın diyerek yapılan haberlerin yalan olduğunu dile getiren Cavit Demir şöyle konuştu:

 

“Son haber 10 gün önce hastaneye gelen bir çocuğun çocuk polikliğinden bir randevu alıyor. Resmi kayıtlar burada görüntüler burada.  Geliyor muayene oluyor. Çocuk 3 gündür kusma şikayetiyle bekleyen bir çocuk 3 gün sonra babası getiriyor. Çocuk hekimimiz muayene ediyor. Hekimimiz tedavisini düzenliyor. Ondan sonra şu tedaviyi uygulayın diye ilgili servise gönderiyor. Servisteki ilgili arkadaşlarım da diyor ki kaydınızı açın. Ne yapılacağını biz sistemden göreceğiz ve tedavinizi uygulayacağız. Bu ne zaman oluyor 10 gün önce. Ama habere bakıyorsunuz, o Öncü’de ki haberi yapan arkadaşımızın çarptırdığı yanlış haber, sahte haber, yalancı haberi dün bizim acil serviste olmuş gibi olayı çarpıtarak haber yapıyor. Tabii bunlar bizi üzüyor sonuçta burası hastane. Aylık bizim hastanemize 150 bin insan giriyor. 25-30 bin muayene var. Doktorlarımız burada harikalar yaratıyor. Çok büyük başarılara emek diyorlar. Gece gündüz Düzce’de yaşayan insanlara nasıl daha kaliteli sağlık hizmeti verebiliriz çabasındayken bazı kendini bilmeyen kurumlar, üstüne basa basa söylüyorum haber namustur. Yaptığın haberin arkasında duracaksın, çarptırmayacaksın. Biz bu arkadaşımızı kınıyoruz. Basın olarak şu anda istediğiniz soruyu sorun istediğiniz soruyu cevaplayacağım arkadaşlar.”

 

Cavit Demir, elinizde herhangi bir tehdite delil oluşturulabilecek bir kanıt var mı sorusuna şöyle cevap verdi:

 

“Vatandaş tarafından da bana birkaç defa bana iletildi.  Gelen kişi ben istemedim diyorsa kendi sözlü olarak açıklasın. Biz kimsenin ses kaydını devletin izni olmadan almayız.  Yasak böyle bir durumumuz yok. Ama sizinle ilgili sürekli haber yapacağım dediğini duyduk. Bakın siz basın mensupları çok kutsal bir iş yapıyorsunuz. Vatandaşı doğru bilgilendirmemiz lazım. Şu anda bizim kendimizden de kanalı var. Bir basın mensubu yaptığı haberin altına imza attıysa arkasında duracak arkadaşlar. Duramıyorsan insanları zora sokma. Vatandaşın arasında bölücülük oluşturma, kargaşa yaratma noktasında yok Düzcelileri sevmiyorlar gibi ithamlar suçtur. Bir kadını ön plana çıkararak, hedef göstererek böyle bir şey yapılamaz. Yarın o hanımefendinin başına bir şey gelse bunu haberi yapan sevgili arkadaşımız bunun altından kalkabilecek mi?

 

Benim eşimle ilgili ithamların kanıtı varsa ortaya çıkartsınlar. Bunu hukuk zaten kanıtlayacak. Kaynağı olmayan haberi yaparsanız güvenilirliği sarsarsınız.  Böyle haberler yapılmamalı yaparsa da sonucuna katlanmalı.”

 

Özel Çağsu Hastanesi olarak sosyal sorumluluk projelerine önem vererek çalışmalarda bulunduklarını belirten Cavit Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Biz şu anda Düzcespor’un sağlık sponsoruyuz. Yıllık 150-200 milyon civarında Düzcespor’a katkımız var. Belediyenin voleybol takımı, basketbol takımı bütün tedavileri ücretsiz. Kanser haftası boyunca meme ultrasonlarını, mamografileri ücretsiz yaptık. Sosyal projeler konusunda ne yapmamız gerekiyorsa hastane olarak yapıyoruz. Kadına şiddetten tutunda anne sütünün kıymetine kadar bilinçlendirmek, eğitmek için her şeyi yapıyoruz.zaman zaman görüyorsunuzdur çocuk hekimimiz Rıfat Bey bebekler yarışıyor diye aileleri kaynaştırıyor. Bununla birlikte yurt dışı departmanımızı kurduk. Yurt dışından hasta getiriyoruz hem Bolu’ya hem Düzce’ye.”

 

Özel Çağsu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir son olarak şu ifadelerde bulundu:

 

“Bizi basın olarak eleştirin biz buna bir şey asla demeyiz. Ama yalan haber yamayın. Bugün burada yalan haber yapıldığı için oturuyoruz. Eksiğimiz varsa eleştirin tabii ki de bizi.

 

Ben şunu biliyorum ki Düzce halkı bizi çok seviyor.  Vatandaş Düzce’ye gelmemizden çok memnun. Burada kendini bilmeden farklı amaçlarla biri bir haber yaptı diye biz Düzce’ye küsemeyiz. Belki başka kurumlarında başına bu tür bir olay geldi. Bunu da bilmiyoruz biz. Bu ilgili kişi şuradan böyle böyle para istedi, şunu bunu istedi diye kulağımıza geldi. Bana bu tür bilgiler görüntülü belgeli gelsin, ben kanalımdan Merkez TV’den sayın Cumhurbaşkanımızın duyabileceği şekilde haberini yapacağım. Kimse burada dere boyu olmayacak.  Ben basınım onu yaparım, bunu yaparım öyle bir şey yok.  Ben Öncü’de yapılan haber dışında hastanemizle ilgili basında yer alan karalama yapılan bir haber görmedim"


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
30.11.2019
22:47

Cavit Beyin Hanımı geçen Sezon Balıkesirdeki Final maçında Düzcesporun Yanındaydı Acaba O haberi yapanlar Koltuğundan Kalkıp zahmet ettilermi Memleketinin Takımının Yanımda olmayı Devam Cavit Bey Devam Düzce hizmet görsün

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,85
Cafer
27.11.2019
18:43

Çok merak ediyorum bu hastane kapatılsın diyen insanları ordan kaç kişi ekmek yiyor doktorlar saatlerce nöbetlere kalıyor. Orası özel hastane adı altında bir kurum acıbadem açılsaydı diyenler acıbademde ki giyatlardan haberleri varmı acaba hiçbir zaman sahip olunan değerlerin arkasında durmamakta üstümüze yok eğer ki parası çok geliyorsa tercih etmeyğn

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,74
Vatandaş gözü
27.11.2019
10:05

yazık bir memleket bu kadar mı sahipsiz olur

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,01
ESKİ DÜZCELİ
27.11.2019
09:50

Cavit beyin eşi hakkındaki ithamlar çok yanlış o hanım Düzcesporun Balıkesirdeki oynadığı playy off karşılaşmasından dönerken feci bir kaza geçirmiş öümden dönmüştü sinden benden fazla Düzceyi seviyor kaç tane Düzceli okurumlaran ekmek yiyior adam kalp bakım hastanesi yapmak için uğraşıyorum diyor Düzceye hizmet etmek istiyor siz ne yapıyorsunuz ondan sonra gençler işsiz nasıl yatırımcı yatırım yapsın yazık etmeyin Düzceye ne olur çocuklarımız işsiz...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,57
Ahmet Koç
27.11.2019
08:15

yatırımların önünü kesmeyin sen ne yaptım

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,44
mm
27.11.2019
00:08

Yasal olarak hakkinızı arayın,ben yaptım oldu zihniyeti ile tekevizyonculuk yapanlar adaletin önünde sorgulanmalıdır.sizde hastane olarak dikkatli olun bolu ve düzce arasındaki fiyat farkını kaldırın,,

Katılıyorum   Katılmıyorum
%70,59
Düzenin sesiyim ben
26.11.2019
23:09

Bir kurumda bir kural varsa o kurala uymak zorundasın cavit beyin ve eşi böyle bi olayı hak etmemiştir ben kendime göre yorumum şu ne istedilerde vermedi altında yatan programı öğrenmiş olduk paranin tehdit unsuru olmasi çok üzücu cavit beye ve eşine başarılar diliyorum yola devam

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,16
Ayşe tayhan
26.11.2019
22:33

Bunlara yüz veren kim Cavit bey

Katılıyorum   Katılmıyorum
%49,20
Düzceli
26.11.2019
22:31

Ağır ithamlar yetkililer inşallah dur der çamur at izi kalsın mantığı çok yanlış

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,48
Resul


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.