Küçük Esnaf Zor Durumda

Küçük Esnaf Zor Durumda

Küçük Esnaf Zor Durumda

Koronavirüs salgınının ekonomik etkileri her geçen gün artıyor. Korona Virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında satış yapamayan küçük esnaf zor durumda. Satış yapamayan esnafa bir darbe de toptancılar ve bankalardan vuruldu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs nedeniyle birçok sektör ekonomik yönden zarar görmeye başladı. Alınan tedbirler kapsamında vatandaşlar evlerinden çıkamazken, küçük esnaf da satış yapamaz hale geldi.

Edinilen bilgilere göre, alınan virüs tedbirleriyle ekonomik açıdan sıkıntı çeken esnafa bir darbe de toptancılardan geldi.

Her daim toptancılardan aldıkları malların ücretlerini, 1 hafta sonra yani yeni mal alımı sırasında ödediklerini belirten esnaf, toptancılar tarafından artık bu ödemenin kabul edilmediğini belirtti. Toptancılar, küçük esnafında içinde bulunduğu bu zor dönemde, esnaflardan borçlarını hemen ödemelerini ve elinde bulunan para ölçeğinde mal alabileceklerini söylediği öğrenildi.

Ayrıca küçük esnaf, bazı bankalar tarafından kullandırılacak kredilerde, başvuru yapacak esnaftan teminat ve kefil istenmesine ve bulundurulan şartlara tepki gösterdi. Kredi şartlarının ekonomik açıdan iç açıcı olmayan bu günlerde ağır olduğunu belirten esnaf, kepenk kapatmak istemediklerini fakat bu durumda işlerini daha uzun süre yürütemeyeceklerini dile getirdikleri edinilen bilgiler arasında yer aldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.