Düzce Turizmde Kabuğunu Kırmaya Çalışıyor

Düzce Turizmde Kabuğunu Kırmaya Çalışıyor

Düzce doğal güzellikleriyle turizmde kabuğunu kırmaya çalışıyor.

Düzce’yi doğal güzelliklerinin yanı sıra sportif alanlarda da geliştirmek anlamında geliştirmek isteyen Düzceli profesyonel havacı gençler Havacılık Derneği ve Hava Sporları Kulübü’nü kurdu.

Lisanslı pilotlar Beçhan Esen ve Özcan Bulut öncülüğünde kurulan kulüp ve derneğin Beçhan Esen başkanlığını yapıyor. Düzce’de havacılığı geliştirmek, havacılığa gönül verenleri tek çatı altında toplamak ve Düzce’de çeşitli organizasyonlar yapmak üzere kurulan Düzce Havacılık Derneği ve Hava Sporları Kulübü aynı zamanda uçmak isteyen gençleri de uçsuz bucaksız gökyüzüyle buluşturacak.

Düzce’nin hava sporları için uygun bir şehir olduğunu ifade eden Paratrike Pilotu Beçhan Esen, şöyle konuştu:

“Bu derneği 3 ay önce resmi olarak açtık. Düzce’de bunu yaygınlaştırmak istiyoruz. Uçmak isteyen, öğrenmek isteyen herkesi ağırlayacağız. Gayet güvenilir bir spor. Aynı zamanda gökyüzünde olmak çok güzel bir duygu. Düzceli gençlerimiz hava sporlarına çok meraklı. Baya bir talep var. Tecrübeli hocalarımızla eğitim sonunda lisans da verebileceğiz. Uygun bir alan bulduğumuzda da herkese öğretmeyi planlıyoruz. Özellikle yamaç paraşütü ile alakalı  derslerimiz de olacak. Bir makine daha almayı düşünüyoruz. Şu anki makinemiz iki kişilik. Hava şartlarına uyduğumuz sürece de herhangi bir risk teşkil etmiyor. Düzce hava sporları için gayet uygun bir şehir. Yaylalar, göllerin üstü, mesire alanları uçuşlar için elverişli.”

Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşütü Pilotu Özcan Bulut, 3 günlük sürecek hava sporları festivallerinin Düzce’de düzenleneceğini belirterek şöyle konuştu:

“Öncelikle Hava Sporları Derneği için Düzce’ye hayırlı olsun diyorum. Tabii ki uçuş festivalleri düşünüyoruz. Özellikle Gölyaka ilçesi bu iş için cazibe merkezlerinden bir tanesi. Kardüz yaylasından Kültür Park alanı çevresinde 3 gün sürecek bir festival düşünüyoruz. Tabii ki dernek olarak yaşadığımız sıkıntılar var. Derneğimiz resmi olarak kurulalı 3 ay kadar oldu. Bu pandemi sürecinde de havaların da kötü gitmesiyle salgın sürecinde uçuş yapamadık. Tabii ki bizi sürekli havada görüyorlar. Çok da merak ediyor insanlar. Havacılığa meraklı, uçmak isteyen olursa burası Düzce’nin Beyaz Bahçe Kır Bahçesi. Başkanımız da burada. Hava araçlarımız da burada. Dernek olarak öncelikle havalimanı yapmayı düşünüyoruz. Başkanımız Faruk Özlü’ye de bu konu hakkında bilgi vereceğiz ilerleyen günlerde.”

Haber: S. AKYOL - H. DURNA

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
16.06.2020
15:42

Boşu boşuna uğraşmayın sayın özlü ufak işlere onay vermez boş dönersiniz düzceye yatırıma gelenleri kovar bu yönetim bizden şöylemesi

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,35
Salih hızel


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.