Deva Partisi’nde Birçok Sürpriz İsim Yer Alıyor

Deva Partisi’nde Birçok Sürpriz İsim Yer Alıyor

AK Parti eski Milletvekili ve İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile AK Parti’deki siyasi yaşamına son verdiğini açıkladı. Kaşıkoğlu’nun Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan liderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi'nin kurucular kurulunda yer aldı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi’nden istifa eden Cihangir İslam’ın ve AK Parti’de aktif milletvekilliği görevini yürüten bir vekilin de DEVA Partisi’nde yer alacağı konuşulanlar arasında yer alıyor.

AK Parti eski milletvekili Avukat Metin Kaşıkoğlu AK Parti’den istifa etti. Sosyal medya hesabı üzerinden istifasını duyuran Kaşıkoğlu, “Ak Parti' deki siyasi yaşamıma, politik anlayış ve bakış farklıları ve siyaset anlayış ve söylemindeki ciddi değişiklikler nedeni ile nokta koymuş bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Metin Kaşıkoğlu ayrıca Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan liderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi'ne (DEVA) geçtiğini kamuoyuyla paylaştı. Kaşıkoğlu Ali Babacan liderliğinde kurulan DEVA Partisi'nin kurucular kurunda yer aldı.   

AK Parti’deki siyasi yaşamına, parti içerisindeki değişiklikler nedeniyle son verdiğini belirten Av. Arb. Metin Kaşıkoğlu, açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

“Milletimize hizmet amacıyla kuruluşunda yer aldığım, çeşitli boyutlarda görevler üstlendiğim AK Parti' deki siyasi yaşamıma, politik anlayış ve bakış farklıları ve siyaset anlayış ve söylemindeki ciddi değişiklikler nedeni ile nokta koymuş bulunuyorum.

AK Parti içinde sayısız isimsiz kahramanla beraber gece gündüz demeden milletimize hizmet aşkı ile çalıştık, didindik, çabaladık. Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle çeşitli fedekarlıklarla koşuşturan tüm yol arkadaşlarımdan haklarını helal etmelerini istirham ederim

Yollar ve yöntemler zorunla olarak değişebilir lakin milletimize hizmet anlayışımız ve amacımız asla değişmeyecektir.”

 

Ayrıca Kaşıkoğlu Ali Babacan'ın Kurucusu olduğu Demokrasi ve Atılım Partisinin Kurucular Kurulu Listesinde yer alarak ve yola DEVA Partisi’yle devam edeceğini belirtti. 

Listede Sadullah Ergin, Selma Aliye Kavaf, Nihat Ergün gibi eski Bakanlar ile M. Emin Ekmen, Kerem Altun, Mustafa Yenereroğlu Mv. yapmış isimler yer aldı. 27. Dönem İstanbul Milletvekili Cihangir İslam ise geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi’nden istifa ettiğini açıklamış ve DEVA Partisi’nde yer alacağını kamuoyuyla paylaşmıştı. Ayrıca AK Parti’de aktif olarak görev yapmakta olan bir vekilin DEVA Partisinde yer alacağı konuşulan arasında yer alıyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.