DÜ Hastanesi Kalite Çıtasını Yükseltmeye Devam Ediyor

DÜ Hastanesi Kalite Çıtasını Yükseltmeye Devam Ediyor

Kalite yolculuğuna 2011 yılında başlayan ve kalitesini her yıl bir adım daha ileri taşımaya devam eden Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan dış değerlendirilmede kalite puanını daha da yükseltmeyi başardı.

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi,  Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Çalışan Hakları Daire Başkanlığı tarafından Sağlıkta Kalite Standartları’ndan (SKS) değerlendirmeye tabi tutuldu.

Yapılan değerlendirme sonrasında Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Sağlıkta Kalite Değerlendirmelerinde 100 üzerinden 94,03 puan alarak bu alanda en iyi üniversite hastaneleri arasında yerini aldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılında Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) Versiyon 4’e göre yapılan ilk dış değerlendirmede 88 puan alan Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, standart ve gösterge sayısı artan SKS Versiyon 5’e göre 2020 yılında değerlendirilerek kalite puanını başladığı noktadan 6 puan yukarıya taşımış oldu.

Hastanenin 2011 yılında eski Başhekimi merhum Yrd. Doç. Dr. Talat Bahçebaşı döneminde ve üniversite hastaneleri içinde ilk olarak bu sürece girdiğini anımsatarak konuşmasına başlayan Hastane Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, bu başarının yakalanmasında kurumumuzda yerleşen kalite kültürünün ve ekip çalışmasının önemli olduğunu vurguladı. Sürekli gelişimi ve iyileşmeyi benimseyen bir yaklaşım ile kalite çıtasını daha da yükseltmek istediklerini ifade eden Başhekimiz Prof. Dr. Balbay, özverili çalışmalarından dolayı hastanemiz kalite sorumlularına, kalite koordinatörü ve ekibine, ilgili başhekim yardımcılarına, başmüdürlük ile ilgili müdür ve müdür yardımcılarına ve ihtiyaç duyulan kaynakların sağlanmasında desteklerini esirgemeyen Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar başta olmak üzere tüm idarecilere Başhekimlik adına teşekkür etti.

Kurum olarak kalitenin geliştiğini gözle görülür şekilde hissettiklerini belirten Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Düzce Üniversitesi’nde kalite perspektifinin yerleşmesinde eski Başhekim merhum Yrd. Doç. Dr. Talat Bahçebaşı’nın büyük katkısı olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, bugün gelinen noktada merhum Bahçebaşı’nın vizyoner bir insan olarak yaptığı katkılara şahit olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Yapılan değerlendirmenin iyi puanlarla karşılık bulmasının hedeflere ne derece ulaşıldığının bir göstergesi olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Çakar, “Ekip arkadaşlığı olmadan hiçbir işi başarmak mümkün değil. Geçmişten bugüne kalite sürecinde emeği ve katkısı bulunan yöneticilerimize ve sizlere gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Toplu fotoğraf çekimi ile program sonra erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.