Birkan Mertol Düzce’nin Sorunlarını Konuştu

Birkan Mertol Düzce’nin Sorunlarını Konuştu

Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, Düzce TV ekranlarında yayımlanan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem Programının konuğu oldu. Mertol programda, Kasım ayı belediye meclis toplantısında AK Partili meclis üyelerinin oy çoğunluğuyla gelen zamlardan, Olimpiyat ve Kervan Kavşağında yapılan düzenleme ve belediye başkanı danışmanlarına kadar her şeyi Gündem programında konuştu.

 

Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem Programı’nın bu haftaki konuğu Saadet Partisi il Başkanı Birkan Mertol oldu. Ayrıca programa sürpriz bir konuk da telefon bağlantısıyla katıldı. Saadet Partisi Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç yayına bağlanarak, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Saadet Partisi Olağan Kongresi hakkında bilgiler verdi. Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, “Düzce Belediyesi’nin geçmiş dönemdeki borçlarının Düzcelilere ödetilmesi reva mıdır?” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Şimdi vatandaş acaba soruyor mu kendi kendine? Şu anki mevcut başkanlığı değil onun, o bir enkaz aldı. Zaten ona 10 ay süre tanıdık. 8 ayı dolduruyor 2 aya daha sesimizi çıkarmayacağız. Bekliyoruz icraatlarını, takip ediyoruz. Geçmiş dönemdeki 5 yıllık belediyenin 170 milyon ile borcu almış, 500 küsür milyon lira borca çıkarmış, yaptıkları yanına kar kalmış, Sayıştay raporlarında çok ayan beyan yapılan yanlışlıklar ortada, usulsüzlükler ortada, israf ortada, peşkeş ortada, bunun acısını benim Düzceli vatandaşım üstlenecek. Bu reva mıdır? Allah’tan korkar insan ya. Kim olursa olsun belediye başkanı değil, meclis üyesi değil… Kardeşim geldin mi iş başına, geldin. Belediyenin borcunu katlandın mı, katladın.  Şimdi gelen yönetim bir şey yapmıyor. Şimdi adam bütçeye para toplamak için ne yapacak, zam yapacak. Otobüs biletleri 2.5 liradan çıkacak 3.5’a, su aynı şekilde. Atık bedeli artacak. Mezarlık bedeli artacak. Allah’tan korkuyorsun bari kuldan utan kardeşim ya. Kimseye hesap vermeyeceksin sokakta dolaşacaksın kral gibi. Ama ben inanıyorum ki bir de öbür tarafta bir hesap var.”

Basit bir hesap yaparak asgari ücretin vatandaşlara yetmediği söyleyen Mertol, şöyle konuştu:

 

“Bu memlekette asgari ücretle çalışan yüzlerce insan var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Anıtpark’a geldi iktidar değilken. Bir çay simit hesabı yaptı. Bizi izleyen Düzceli hemşerilerim ellerine bir hesap makinesi alsınlar. Basit bir hesap yapacağız. O zaman ne diyordu, çay simit hesabı yapalım. Bugün 2 çay parası verdin 5 TL, ama ben daha geriden ucuzdan alacağım. 1.5 lira çay 1.5 lira simit. 5 kişilik bir aileyiz. 3 öğünde 45 TL yapar. Çarpı 1 Ay 1325 TL yapar. Elektrik, telefonu da katın 1565 TL. Kümeste yaşıyorsunuz farz edin. 400 TL’de oraya verin. Ne yaptı, 1965 TL. Bununla beraber hasta olmamız gerekiyor. 2. bir simidi yemeyeceğiz. Okula giden çocuğumuza kıyafet alamayacağız. Çocuğumuza ayakkabı, defter alamayacağız. Hastalanırsak hastane katkı payı veremeyeceğiz. Okula giden çocuğu harçlık veremeyeceğiz. Pazara, markete çıkak yok ama Tarım Bakanı çıkacak diyecek ki hiç utanmadan biz vatandaşımıza aylık 15 kilogram et yedireceğiz diyecek. Diğer taraftan Maliye Bakanı çıkacak vatandaşın alım gücünü 3’e katladık. En çıkacak sayın Cumhurbaşkanımız diyecek ki Türkiye’de kişi başı düşen milli gelir 11 bin dolar diyecek. Pes diyorum daha da diyecek bir şey bulamıyorum.”

 

Belediye meclisi kararı ile kurulan komisyonun birkaç hafta sonra hukuksuz denilerek iptal edilmesine tepki gösteren Mertol, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Düzce Belediye Meclis toplantılarına bende katılıyorum. Gördüğüm CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi meclis üyeleri iyi durumda. Düzce meclis kurulduktan belirli bir dönem sonra İYİ Parti’ni önergesiyle mecliste geçmiş borçların araştırılmasıyla ilgili bir araştırma komisyonu kuruldu. Gayet güzeldi biz memnun olduk. Kimse Düzce’de yetim hakkını yemesin, tüyü bitmemiş kişinin hakkına tecavüz etmesin dedik sevindik. Aradan birkaç toplantı geçti. Komisyon çalışıyor denildi. Biz de bir şey olacak diye bekliyoruz. Aradan bir zaman geçti bizimde katılmış olduğumuz toplantıda bu komisyon lav edildi. Orada gündeme getirildi. İşte AK Parti tarafından, hukuğa uygun değil, yeni denetim kurulu var falan filan denildi. Ne oldu bu komisyon lav edildi. 174 bin kişinin oylarıyla seçilen bir meclis var. Meclis karar alamazmış da, komisyon kuramazmış da.”

İl başkanlarının hiçbir ücret istemeden doğal danışmanlık yapacağını belirten Mertol, şöyle devam etti:

“Düzce’deki siyasi partilerin il başkanları doğal danışmandır. Biz maaş falan istemiyorum. Çünkü bizim işimiz Düzce. Biz bunun için doğal danışmanlık yapmaya hazırız. Yapıyoruz da zaten. Zaman zaman il başkanları toplantısında ortak almış olduğumuz kararları da belediye başkanları belediye meclislerine tavsiye karar olarak yolluyoruz.”

 

Olimpiyat ve Kervan Kavşağında yapılan uygulamalara anlam veremediğini dile getiren Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, şöyle konuştu:

“Olimpiyat kavşağındaki yapılan uygulamayı hala anlamış değiliz. Oradan geçen vatandaşları, orada bulunan esnafı mağdur etti. Aynı şekilde Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ki uygulamada aynı şekilde. Kervan Kavşağı kapatıldı. Adliyeye, İmam Hatibe gitmek istiyoruz, yolun sonundan dönmek zorunda kalıyoruz. Aynı şekilde Cumhuriyet Mahallesi de Düzce’den koparıldı. Buralarda bulunan esnafların ciro kayıpları var. Bunlar hep sıkıntı. Bunları biraz daha düşünüp taşınıp öyle icraate sokmak daha iyi olacaktır. Şimdi İstanbul Caddesi bisiklet yolu yapıldı güzelce. O ara baktım orada çalışanlar var. Türkmen çocuklar. Ben acaba Düzce Belediyesi Türkmenleri işe mi aldı acaba dedim. Sonuçta belediyenin Fen İşleri var, kendi çalışanları var, yok mu? Yani iktidai işler. Burada inşaat dersi vermeyelim ama kanal döşenir asfalt ondan sonra dökülür. Asfalt yapıyorsun kot farkını tutturamıyorsun, ondan sonra arada kalan yeri sıva harcıyla sıvıyorsun. Bunlar Düzce’ye yakışmıyor.  Biz bunları hak etmiyoruz. Dedi.

 

Saadet Partisi Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç yayınımıza telefonla bağlanarak  3 Kasım 2019 günü gerçekleştirilen olağan kongreyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Tongüç, şöyle konuştu:

 

“7. olağan kongre yapıldı. Kongreler tabiri caizse partilerin düğün günü gibidir. Tek listeyle gidildi kongreye. Anakara’nın Arenasında yapıldı. Bütün ilgili kardeşlerimize, vatandaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum sizin aracılığınızla. Türkiye’nin içersinde bulunduğu mevcut durumun kısa da olsa reçetesini sunma fırsatı bulduğumuz önemli bir çalışma oldu. Önümüzdeki dönemde milletimizle daha iç içe olacağımız, işin gerçek yönünü ortaya koyacağımız çalışmalarla geçireceğiz yeni dönemi. “

 

Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, son olarak Düzce’de yaşanan trafik soruna değinerek şu çözüm önerisinde bulundu:

“Sabahları korkunç bir trafik var. Araç sayısını çoğaltacaksınız, araçların yolcu kapasitesini düşüreceksiniz. Böylece trafik içerisinde çok daha araç olacak. Zaten kilitlenen trafiği de nasıl açmayı düşünüyorlar. Onu açıkçası merak ediyorum. Yarım saatte bir giden otobüsleri ne yapacaksınız, 15 dakikaya indireceksiniz.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.