Hem Barış Pınarına Hem Futbola Fransız Kaldılar

Hem Barış Pınarına Hem Futbola Fransız Kaldılar

Milliler, her fırsatta Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışan, Barış Pınarı Harekatı’nda yaptığı yayınlarla saldırgan Türkiye imajı vermeye çalışan Fransızlara saha da muhteşem ders verdi. Dünya Şampiyonu Fransa Milli Takımını, Fransa’da sahaya gömen Milli Takım Avrupa şampiyonası yolunda çok önemli bir puan kazandı.

Fransa’nın Stade de France stadyumunda oynanan maç Fransa Türkiye Avrupa şampiyonası grup eleme maçı son günlerde TSK’nın Türkiye’nin güneyinde oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna son vermek amacıyla başlattığı barış Pınarı Harekatını Avrupa’da ve dünyada baltalamaya çalışan Fransızlara karşı önemli ders niteliğinde oldu. Fransa basın kuruluşları kanalıyla harekatı baltalamaya çalışırken Türkiye’yi de saldırgan olarak göstererek, kara propanga yürütüyordu. Bu bakımdan çok önemli olan karşılaşma öncesinde de maç yayınlarını baltalamaya çalışan Fransızlara sahada dersi Türki Milli Takımı verdi.

MİLLİ TAKIM GRUP LİDERİ

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nda Fransa ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve liderliğini sürdürdü.

Grupta yaptığı 7 maçta 6 galibiyet alan ve 1 mağlubiyet yaşayan ay-yıldızlı ekip, 18 puan ile lider durumda bulunuyor. Aynı puana sahip Fransa ikinci, 12 puanlı İzlanda ise üçüncü sırada yer alıyor.

İLK 11'LER

Fransa: Mandanda, Pavard, Varane, Lenglet, Hernandez, Tolisso, Matuidi, Sissoko, Griezmann, Coman, Ben Yedder.

Türkiye: Mert, Zeki, Çağlar, Merih, Umut, Mahmut, Ozan, Okay Yokuşlu, Kenan, İrfan Can, Burak

STADIN ÖNÜNDE COŞKULU BEKLEYİŞ

Maç öncesinde Stade de France'ın önünde toplanan çok sayıda Türk taraftar, coşkulu şekilde milli takımı destekledi. Ay-yıldızlı bayraklar taşıyan taraftarlar, stadın dışında mücadelenin başlamasını beklerken Türkiye lehine tezahüratlar yaptı. Fransa ile oynanan maçta 30 bin civarında Türk taraftar statta yer aldı. Taraftarlar, maç öncesi İstiklal Marşı'nı coşkulu şekilde söyledi.

Karşılaşma öncesi statta "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları da atıldı.

ASKER SELAMINI UNUTMADILAR

Milli takımımızın Arnavutluk maçında attığı gol sonrası yaptığı asker selamı dünya tarafından tepki toplamıştı. Hatta UEFA Millilerin asker selamı için inceleme başlatacaklarını söylemişti. Türkiye Barış Pınarı Harekatı'na destek olmak amacıyla askerlerimizi yine unutmadı. Kaan Ayhan'ın golüyle beraberliği yakalayan millilerimiz golden sonra asker selamı verdi. Fransa rejisi bu görüntüyü görmezden gelerek ekranlarına taşımadı. Fransa'da maçını izlemeye gelen Türk seyirciler millilerimizi aynı şekilde asker selamı vererek karşıladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.