Mantar Yetiştiriciliği Kursiyerlerine Sertifikaları Takdim Edildi

Mantar Yetiştiriciliği Kursiyerlerine Sertifikaları Takdim Edildi

Mantar Yetiştiriciliği Kursiyerlerine Sertifikaları Takdim Edildi

Tarım Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında tarımsal ve ekolojik kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak, kırsal alanda yaşam standartlarını yükseltmek, ülkemiz ve dünya pazarlarının ihtiyacı olan güvenilir gıdaya ve kaliteli tarım ürünlerine erişilebilirliği sağlamak amacıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde  İl Müdürlüğümüz tarafından çiftçi kursları düzenlenmektedir.

Kurslarda Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından onaylı modül programlar uygulanmaktadır.

2018 yılında İlimizde Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Düzce Romanlar Derneği  işbirliğinde Merkez Ağa Mahallesi ve Akpınar mahallesinde açılan 88 saat süreli Mantar Yetiştiriciliği kursuna katılan kursiyerler sertifika almaya hak kazandı. Ayrıca 2018 yılı içerisinde İl Müdürlüğümüz tarafından İŞKUR İl Müdürlüğü ile birlikte 10, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte 21 olmak üzere toplam 31 adet kurs açılmış olup, 566 kursiyere sertifikaları verilmiştir.   

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Dr. Faruk ÖZLÜ, Düzce Milletvekili Ayşe KEŞİR,  Düzce Belediye Başkanı Dursun AY, İl Tarım ve Orman Müdürü V. Necdet ÇİÇEK, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan ÇETİN, İl Tarım ve Orman Şube Müdürleri, Kurum Amirleri, Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet ÇOKYAŞAR ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen törende kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.