Fabrika İşçileri Tedirgin!

Fabrika İşçileri Tedirgin!

Düzce’de faaliyet gösteren ve pozitif vakaların görülmesi üzerine üretimi bir süre durdurma kararı alan Örma Tekstil Fabrikası yeniden üretime başladı. Ancak Korona Virüs tehlikesinin devam ettiği şu günlerde işçilerin virüsten korunmak için en çok ihtiyaç duydukları maskeler fabrika tarafından dağıtılmazken, çalışma ortamlarının da hijyenik olmadığı öğrenildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü bazı fabrikalarda tedbirler nedeniyle üretimin durmasına neden oldu. Düzce’de de bazı fabrikalarda korona virüs vakası görülmesinin ardından gelen tepkiler üzerine üretime ara verildi.

Geçtiğimiz günlerde birçok fabrika işçisinin korona virüs testinin pozitif çıktığı haberleri medyada yer almasının üzerine Örma Tekstil Fabrikası üretime ara verildiğini duyurmuştu.

Edinilen bilgilere göre, normalleşme döneminde tekrar faaliyete geçen fabrikada hijyen kurallarının hiçe sayıldığı öğrenildi. Yine Örma Tekstil fabrikasında daha önceden de hijyenik olmadığı duyumları alınmış ve bir personelinin ise fabrikanın hijyenik olmaması ve sağlık koşullarına uymaması nedeniyle istifa ettiği medyada yer almıştı.

Ayrıca fabrika işçilerinin maske ihtiyacının ise fabrika tarafından karşılanması gerekirken, işçiler kendi maskelerini kendileri temin etmeye çalıştığı söylentileri de duyumlar arasında yer aldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
31.05.2020
01:45

Örsa tekstile bağlı olan BURCU TEKSTİL de ise başlıyor servisler kötü insan sağlığını hiçe sayıyorlar lütfen BURCU TEKSTİL için mühendis yollayın fabrikaya

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,35
Kader yalçın
30.05.2020
23:09

Bi patron sendikası var o firmada sendika işçi için mi patron için mi nerde sendika ve temsilcileri kime hizmet ediyosunuz

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,22
Takipci
30.05.2020
10:43

Yorumlara katılıyorum ve ekliyorum fabrikalar denetlenmiyor işçilere buz gibi ekmek arası dayatılıyor donmuş dönerler buz gibi ekmek arası köfteler bu insanların sağlığıyla bilerek oynamaktır denetlemeciler fabrikalara gelse bile idari ofislerde oturup geri gidiyor skandallar bitmez bu düzce de acaba düzceyi yönetenler hergün binlerce maske ürettiğini sallayan belediye başkanı hiç bir fabrikaya maske göndermiş mi yada hiç işçilerle aynı öğle yemeğini yani buz gibi ekmek arasını yemiş mi Hani aynı gemideyiz ya öyle söylüyorlar seçim zamanı ama geçim zamanı yoklar çalışanı ciddiye almıyorlar hemde hiç valilik belediye yoksunuz meydanda hani???

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,02
Vatandaş
29.05.2020
20:07

Sokaklarda maske takibi yapana kadar iş yerlerinde çalışma ortamlarını denetlesinler ne mesafe ne hijyen ne doktor hepsi kağıt üzerinde ama bakarsan denetleme mekanizması çalışıyor sokakta iki insana ceza kesip görüntü yapmak ile olmuyor özellikle isimleri bu olaylar ile duyulan iş yerlerini adam gibi denetleyin adamlar servis taşımacılığı bile aynen devam sözde değil özde çalışın

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,85
Fatih
29.05.2020
16:02

haahaa

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,41
düzceli
29.05.2020
10:51

Doğru haber yaptığınız için t.ederim eşim hergün maskesini evden getiriyor nerde bu vali nerde bu aile ve çalışma bakanlığı millet olsunmu istiyorsunuz birilerine rant sağlamak için işçileri kurban seçmeyin sayin düzce valisi azıcık işçilerini dusunuyorsan gidip denetlersin fabrikayi tabi işçileri düşünüyorsan yoksa orma teksil işçileri köle gibi görüyor saygılarımla

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,61
Işçi
29.05.2020
10:25

yani tv lerde konuşan devlet yetkilileri, profösörler, hepside boşuna konuşuyor demek oluyor, ilin yetkilileri ne iş yapıyor o zaman, neden gerekeni yapmıyorlar, bence bu konuda tek suçlu onlardır, her kuruluşun iş yerinin denetimini devlet eliyle yapsınlar bakın o zaman hiç bir zafiyet oluyor mu, vali ve sağlık müdürlüğü bu işi ciddiyetle yapsınlar, talimatları versinler bir görelim fark olacak mı olmayacak mı.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,15
devlet eliyle yaptırımınızı kullanın


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.