İşte Vatandaşın Zam Yorumu

İşte Vatandaşın Zam Yorumu

Düzce Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında AK Partili meclis üyelerinin çoğunluyla kabul edilen zamlara bu defa vatandaşlardan yorum geldi. Bazı vatandaşlar zamların bütçelerini zorladıklarını belirtirken bazı vatandaşlar ise bu zamları beklediklerini belirtti.

 

Düzceli vatandaşlar Düzce Belediyesi tarafından sudan, otobüs biletleri ve mezarlık yerlerine kadar yapılan zamlara ilişkin konuştu.

Elektrik, doğalgaz ve sonrasında suya gelen zam kimi vatandaşlar tarafından normal karşılanırken kimi vatandaş tarafından ise bütçeleri zorladığı yönünde açıklama geldi.

İşte vatandaşın zam yorumu:

“Olacağı zaten belliydi. Evimizin bütçesini zorluyor zamlar. Doğalgaza zam geldi, elektriğe geldi bunlar haliyle bütçemizi zorlayacak. Bu kış zor geçecek.”

“Çok etkiliyor bizi de tabii ki. Benim oğlum okula gidiyor. Ben işe gidiyorum otobüs kullanıyorum. Bilet 3 liraydı 3.5’a çıktı. Haliyle etkiliyor bizi. 50 kuruş birden zam.”

“Biz emekliyiz. Gerçekten seçimden sonra beklentimiz vardı. Suya zam yapıldı denildi. Neye dayanarak yapılıyor bu zamlar. Biz zaten ödemekte güçlük çekiyorduk. Şimdi daha çok çekeceğiz.”

“Ben değil herkesi zorluyordur. İki çocuğum var onlarında masrafı oluyor. Geçim sıkıntısı bizleri zorluyor.”

“Hep zam zaten alıştık artık zamlarla yaşamaya. Asgari ücretle çalış her şeye zam her şeye zam. Yetişemiyoruz maalesef.”

“Kriz aldı başını gidiyor. Hiç hoş bir şey değil. Fazlasıyla zorluyor bizi, zaten elimizdeki bütçe yetmiyor ki. Zaten cepte para yok olmayan parayı nasıl alacaklar onu merak ediyorum. İnsanlar evlerine ekmek götürmekte zorlanırken bir de zamlar geliyor. Kalıcı Konutlar’dan iki vasıtayla işe gidiyor insanlar. Ki konutlar zaten boşalmaya başladı. Çünkü Kalıcı Konutlar’da kimse oturmak istemiyor. İki vasıtayla işe gidiyorum diyor.  Altından kalkamıyor insanlar. Kalıcı Konutlar’da boşalır yakında. Ben esnafım yeni yıl çok çok zor geçecek. Ayakta durmak çok zor. Normal maaşlı çalışan vatandaş nasıl duruyor merak ediyorum. Türk mucizesini her yerde yaratıyor demek ki.”

“Akşam yat sabah kalk zam. Her şeye zam geliyor. Köylüyüz biz. Fındığımız var Allahtan. Fındık olmasa bizim işimiz bitikti.”

Haber: H. DURNA - S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.