İŞ-KUR Kampüste

İŞ-KUR Kampüste

Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Düzce Üniversitesi işbirliğinde Kariyer ve Ekinoks Günleri etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Vali Zülkif Dağlı, Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, TSO Başkanı Tuncay Şahin, SGK Müdürü Necmi Köroğlu, İş-Kur Müdürü Ferhat Acar, İl Salık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Yıldırım, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Düzce İş-Kur Müdürü Ferhat Acar programda yaptığı konuşmada, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayesinde İşkur Genel Müdürlüğünün  İşkur Kampüste uygulamalarını hayata geçirdiğini, bu kapsamda yıl boyu değişik uygulamalar ve işbirliği için “İşkur Kampüste” olacağını belirtti.

Acar, “ Eğitim-istihdam ilişkisinin gelişmesinde çok önemli bir rol oynayan İŞKUR; Üniversiteler ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirerek;            Eğitim-   istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi bakımından, kariyer yönetiminin önemi üzerinde görüş alışverişinde bulunarak, işbirliğini daha da geliştirmek amacındadır.” Dedi.

İŞİNİ EN İYİ YAPAN OLMALIYIZ

İki gün boyunca üniversiteli gençlerin meslek seçimlerinin önemi, ilgi ve yeteneklerine göre meslek seçimi, kişiliklerine göre meslek seçimi, mesleğin gerektirdiği yetenekler, çalışma ortamı ve koşulları, meslekte ilerleme ve mesleğin getirdiği yaşam kalitesi ayrıca; işveren mi? iş gören mi? olmak istiyoruz sorularının cevap bulunacağı etkinlikler düzenleneceğini söyleyen Acar, gençlere tavsiyede bulundu, “bize düşen görev her ne iş yapıyorsak, işini en iyi yapan olmak, sektörde aranan iş gören olmak zorundayız.” Dedi ve Çalışma İş kurumu olarak daima gençlerin yanında olduklarını vurguladı.

GERÇEK ANLAMDA ÇALIŞMAYA BAŞLAMALILAR

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin, üniversiteli öğrencilerden kendilerini sürekli geliştirmeleri ve teknolojiyi yakından takip etmeleri gerektiğini söyledi. Şahin, gençlerin; telefon, tablet ve bilgisayar oyunlarından vazgeçerek gerçek anlamda çalışmaya başlamaları gerektiğinin altını çizdi.

GENÇLER İÇİN YENİ FIRSATLAR

Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, üretim ve tüketimdeki dengesizliğe dikkat çekerek, günümüzde çok fazla tüketim olduğunu, gençlerin bir an önce üretime katılması gerektiğini vurguladı. Gelişen teknoloji ile birlikte günümüzde çeşitli iş kollarının meydana geldiğini dile getiren Prof. Dr. İlhan Genç, yeni iş kollarının gençler için de yeni iş fırsatları anlamına geldiğini ve bu fırsatlardan faydalanmaları gerektiğini katılımcılarla paylaştı.

ŞEHRİ İYİ TANIYIN TAVSİYESİ

Programda  son konuşmayı Vali Zülkif Dağlı yaptı.  Vali Dağlı,  üniversiteli öğrencilerin eğitimi bitmeden iş hayatını tanımaları ve kendilerini ona göre hazırlamaları gerektiğini vurguladı. Düzce’ye  eğitime gelip 4 yıl sonrasında öğrencilerin, hiçbir yer tanımadan mezun olup memleketlerine gittiklerini söyleyen Vali Dağlı,  öğrencilerden, eğitim için geldikleri bu şehri iyi tanımaları ve firmalarla görüşerek iş hayatını da tanımaları gerektiğini vurguladı.

Dağlı, iş seçmemeleri,  kariyer planı yaparken en alttan yukarıya doğru gitmeleri konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.