DÜ'de Dünya Su Günü Etkinliği

DÜ'de Dünya Su Günü Etkinliği

DÜ'de Dünya Su Günü Etkinliği

Düzce Üniversitesi İstiklal Konferans Salonunda "Dünya Su Günü" etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü V. Necdet Çiçek, Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Haluk Yücel ve Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Çokyamay, Devlet Su İşleri (DSİ) Düzce 55. Şube Müdürü Deniz Yıldız, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Demir, çok sayıda akademisyen, mühendis, öğrenci ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, Dünya Su Günü'nün öneminden bahsetti.

DSİ Düzce 55. Şube Müdürü Deniz Yıldız ise kurumunun Düzce'de su ile ilgili yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü V. Necdet Çiçek de yaptığı konuşmada   suyun hayatımızdaki değerini ölçmenin zor olduğunu, bunu ancak susuz kalındığında anlaşılabileceğini, suyun sonsuz bir kaynak olmadığını, iyi kullanılması gerektiğini, bununla birlikte Düzce'nin şanslı bir il olduğunu ve en önemli su kaynaklarından olan orman alanlarının Türkiye'de %28 iken Düzce'de %50 olduğunu belirterek herkesin Dünya Su Günü'nü kutladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin ise, suyun sağlık açısından vücuttaki faydalarından ve nasıl tüketilmesi gerektiğinden söz etti.

Konuşmaların ardından Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Demir tarafından "İklim Değişikliği, İnsan, Su ve Tarım" konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Haluk Yücel ve Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Çokyamay ise katılımcılara müzik dinletisi gerçekleştirdi. Katılımcılara katılım belgelerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.