Öğretmenler endişeli

Öğretmene darp eğitimcileri harekete geçirdi

Eğitim Bir Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, Necmi Hoşver İlkokulu’nda yaşanan öğretmene darp olayıyla ilgili okul önünde basın açıklaması yaptı. Çelebi, bu tarz olumsuz olaylara karşı vatandaşları daha duyarlı olma çağrısında bulundu. 

Necmi Hoşver İlkokulu’nda yaşanan velilerin öğretmene darp etmesi sorunu yankı bulmaya devam ediyor. Eğitim Bir Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi v e dernek üyeleri de okul önünde toplanarak basın açıklamasında bulundu. Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 
“Gün geçmiyor ki, ülkemizin bir köşesinde öğretmene şiddet, taciz, hakaret ve benzeri olaylar yaşanmasın. Nitekim Düzce Necmi Hoşver İlkokulunda 11 Ekim Cuma günü işini yapmaya çalışan fedakar bir öğretmenimize yönelik üzücü hadiseler yaşanmıştır. Tek derdi, öğrencilerine bilgi ve birikimlerini aktarmak, onlara edep öğreterek geleceğe hazırlamak olan öğretmenimiz hiç de hak etmediği bir şekilde öğrenci velilerinin fiili saldırısına tehdit ve hakaretlerine maruz kalmıştır. Bu ne cürettir ki, öğretmenimiz görevi başında huzursuz edilebilmekte, saldırıya maruz kalabilmektedir. Okulumuzda yaşanan bu üzücü olay diğer duyarlı öğretmenlerimizin müdahalesi ve bir araya gelmesiyle daha da kötüye gitmeden sonuçlanmıştır. Öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz bu tür menfur olaylar karşısında net tavır almalı, eğitim yuvaları şiddetten ve nefretten mutlaka arındırılmalıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarımızın itibarını koruma konusundaki hassasiyetimizin devam edeceğinin herkesin bilmesini istiyoruz. Duyarlı velilerimiz ve öğrencilerimiz de bu menfur olay karşısında net tavır almalı, eğitim yuvaları şiddetten mutlaka arındırılmalıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak öncelikle itibarımızı koruma konusunda ve eğitimciye gelecek her saldırı karşısında tek yürek olduğumuzun ve bundan sonra da olacağımızın bilinmesini istiyor, arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.