81 OKULUN BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

81 OKULUN BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

4006 ? TÜBİTAK Bilim Fuarları çağrı programına Düzce?den başvuru yapan 81okulun başvurusu TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

5 - 12. sınıf öğrencilerinin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri ve eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam sunan 4006 ? TÜBİTAK Bilim Fuarları çağrı programı ile Bilim Fuarlarına destek verilmesini amaçlanıyor.

4006 ? TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile, Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesi ve teşvik edilmesi, Bilim kültürünün yaygınlaştırılması,

Okul ortamının; öğrenilen ve araştırılan dinamik bir yapıya dönüştürülmesi, Araştırma tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, Öğrencilere işbirliği içerisinde proje yapma konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması, Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak proje yapmanın eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması hedefleniyor.

Tüm bu amaçlar ve hedefler doğrultusunda Düzce?den  4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programına başvuru yapan 81okulun başvurusu TÜBİTAK tarafından kabul edildi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.