DURDU ÇAĞRIDA BULUNDU?

DURDU ÇAĞRIDA BULUNDU?

Hyundai Özenler Otomotiv Sahibi Sultan Ahmet Durdu, otomotiv sektöründe genel olarak bir sıkıntı olduğunu söyleyerek, Euro ve Dolardaki dalgalanmaların sektörü etkilediğini dile getirdi. Hem hükümete hem vatandaşlara çağrıda bulundu.

Hyundai Özenler Otomotiv sahibi Ahmet Durdu, 2018 yılının otomotiv sektörü açısından değerlendirmede bulundu. Türkiye genelinde bakıldığında sektörün eskisi gibi olmadığını söyledi. ÖTV indiriminin geçici bir süreyle de olsa sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Durdu, ? Kötü diyemeyiz ama, eskiye göre bayağı düşüş var. Genel olarak bir sıkıntı var. Buradan devletimize seslenmek istiyorum, 2009 yılındaki gibi ÖTV muafiyeti sağlanırsa sektörümüze bir canlılık getirecektir. Hem sektörde çalışanların hem üretici firmaların yaşam kalitesini yükseltir. İstihdam konusunda da ciddi bir destek olacağını düşünüyorum. Bunu devletimizden talep ve rica ediyoruz. 2009 yılında 6 aylık süreyle yapılan ÖTV muafiyeti bize ciddi bir destek olmuştu. 2 yıldır zayıf giden ekonomiye canlılık getirecektir.? Dedi.

Euro ve Doların yükselmesi araç fiyatlarını etkilerken olası zamların kaçınılmaz olacağını ve bu ay içinde de yüzde iki veya üç oranında artış beklendiğini söyleyen Durdu sözlerini bitirirken, bu dönemin de atlatılacağını belirtti.

Dünya genelinde olan dalgalanmaların stratejik konumda olan Türkiye?yi etkilediğini ifade eden Durdu, ? Dış güçlerin de etkisi ile Euro ve Doların ve buna bağlı altının ciddi bir yükseliş içinde olması haliyle fiyatlara yansıması da ciddi oldu. Bizim beklentimiz yüzde 1, 2 iken şu an yüzde 5, 6 oranında zam geliyor. Bu dalgalanma biraz daha devam ederse yüzde 2, yüzde 4 oranında bir zam daha gelebilir diyorlar.? Şeklinde konuştu.

Durdu bir de çağrıda bulundu, ekonomik durumu iyi olanların araç almaya devam etmesini istedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.