Gölyaka’da Çöp Toplama Seferberliği Başlatıldı

Gölyaka’da Çöp Toplama Seferberliği Başlatıldı

Gölyaka’da Çöp Toplama Seferberliği Başlatıldı

Düzce’nin çok önemli turistik merkezlerinden birisi olan Gölyaka Kültür Parkta büyük bir temizlik operasyonu yapıldı.

Etkinliğe, Gölyaka Kaymakamı Adem Keleş, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, AK Parti İlçe Başkanı Necmi Kap, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Leyla Ersoy, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Semih Turgut, Belediye Başkan Yardımcısı Nizam Aydın, belediye encümen üyeleri, belediye birim amirleri ve tüm belediye çalışanları katıldı.

Kaymakam Adem Keleş ve Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın da bizzat katıldığı çevre temizliğinde iki yüze yakın görevli hazır bulundu. Çevre temizliğinde bir kamyona yakın çöp toplandı. Büyük çoğunluğu alkollü içki ve meşrubat şişesi ile piknik sonrası gelişigüzel bırakılan poşet ve çöplerden oluşan kirlilik Tescilli bir tabiat Parkı olan Kültür Parkı Kullanılamaz hale getirmişti. Uzun zamandır şikayet konusu olan ve Kültür Park ziyaretçilerinin de muzdarip olduğu insan kaynaklı yoğun kirlenme konusuna ilçe yönetimi el attı.

Gölyaka kaymakamı Adem Keleş Yaptıkları çalışma ile bölgenin önemli doğal güzelliklerinden olan tescilli tabiat parkına sahip çıktıklarını ve bu çalışmaya bizzat katılarak bu kirliliğe dikkat çekmek istediklerini belirtti.

Kaymakam Keleş “Kültür Parkımız insanımıza hizmet veren ilimizin Allah vergisi doğal güzelliklerinin başında geliyor. Burada resmi özel birçok kurum program düzenliyor, eğleniyor, dinleniyor. Ancak son zamanlarda daha da yoğunlaşan bir şekilde kendini bilmez kişilerce kirletilmişti. Günün değişik zamanlarında buraya alkol almak için gelen şahısların işlerini bitirdikten sonra bıraktıkları içki şişelerinde geçilmez olmuştu. Ayrıca piknikçilerce bırakılan poşet ve diğer atıklar burada otlayan besi hayvanları için de tehlike yaratmaktaydı. Özellikle ağaç kovuklarında yakılan keyfi ateşler ağaçlarımızı da birçok ağacı yakmış durumda. Gelişigüzel doğaya bırakılan cam içki şişeleri büyük bir kirlilik haline gelmişti. Bilindiği gibi  açık alanlarda ve topluma açık yerlerde alkol alınması Kanunen yasaklanan bir fiildir. Bu konuda Düzce Valiliği Genel Emri de bulunmaktadır. Bundan böyle bu alanlarda alkol tüketimine müsaade edilmeyecek ve aksi davrananlar hakkında Polis Vazife Ve Selahiyet Kanunu uyarınca cezai işlemler uygulanacaktır. Çevreyi kirleten ve atık bırakan kişiler hakkında da gerekli yasal işlemleri yapacağız. Bu doğa harikası güzelliği kirletmeye kimsenin hakkı yok. Buna izin vermeyeceğiz. Belediye başkanımızla buranın bir düzene sokulması konusunda görüştük Giriş çıkışları kontrol altına alarak bir düzen getireceğiz. Herkesin düzensiz bir şekilde buraya girerek bu kirliliğe neden olmasını engelleyeceğiz. Elbette ki edebi ile gerektiği şekilde buraya pikniğe gelip çöpünü götüren vatandaşlarımı tenzih ederim ama birkaç kendini bilmez tarafından buranın kullanılmaz hale getirilmesine müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Gölyaka Belediye Başkanı Demircan ise "İlçemizin bu denli güzel ve nadide bir doğal güzelliği olan mesire alanımızın bilinçsizce kirletilmesinden dolayı büyük rahatsızlık duymaktayım. İlçemizin ve özellikle doğamızın korunması için bundan sonra elimden geleni yapacağım. Halkımızı çevre temizliği ile ilgili daha çok sağduyulu olması için bilinçlendirilmesi için çalışmalara da bugün itibaren başlanacaktır. Şehir merkezi başta olmak üzere bütün mahallelerimizi gezerek çöp toplama etkinliği ile Gölyaka’mızdan başlamak üzere tüm çevremizi ve ülkemizi daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için halkımızın desteklerini bekliyorum" dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
2.05.2019
16:53

OTURUP YEYİP İÇİP SONRA DA PİSLİĞİNİ BIRAKANLARA BELEDİYE CEZA KESMELİ, TAKİBİNİ YAPMALI, BİZİM İNSANIMIZ CEZA YEMEDEN AKLI BAŞINA GELMEZ

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,91
CEZA CEZA KESMELİ


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.